Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ercümend Ersanlı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Payne, M. (2015). Modern Social Work Theory. Oxford University Press. Teater, B. (2016). Sosyal Hizmet Kuram ve Yöntemleri: Uygulama İçin Bir Giriş. Ankara: Nika Yayınevi. Derezotes, D. S. (1999). Advanced generalist social work practice. Sage Publications. Duyan, V. (2010). Sosyal Hizmet Temelleri Yaklaşımları Müdahale Yöntemleri. Ankara. Healy, K. (2014). Social Work Theories in Context: Creating Frameworks for Practice. Basingstoke: Palgrave Macmillan. Healy, K. (2012). Social Work Methods and Skills: The Essential Foundations of Pratice. London: Palgrave Macmillan. Hepworth, D. H., Rooney, R. H., Rooney, G. D., & Strom-Gottfried, K. (2016). Empowerment Series: Direct Social Work Practice: Theory and Skills. Nelson Education. Miley, K. K., O'Melia, M. W., & DuBois, B. L. (2016). Generalist social work practice: An empowering approach. Pearson. Sheafor, Bradford W., Charles R. Horejsi. (2014) Sosyal Hizmet Uygulaması: Temel Teknikler ve Uygulamalar. Ankara: Nika Thompson,N.(2013). Kuram ve Uygulamada Sosyal Hizmeti Anlamak. Ankara: Dipnot Yayınları Tuncay, T. (2007). "Kronik Hastalıklarla Başetmede Tinsellik", Sağlık ve Toplum, 17(2), 13- 20. Tuncay, T. ve Erbay, E. (2006). "Sosyal Hizmetin Temel Hedefi: Sosyal Adalet - Güçlendirme ile Retorikten Pratiğe", Toplum ve Sosyal Hizmet, 17(1), 53-69. Zastrow, C. (2013). Sosyal Hizmete Giriş. Ankara: Nika Yayınevi.

Dersin İçeriği

makro odaklı sosyal hizmet uygulama ve yaklaşımları, toplum kalkınması ve halkla ilişkiler ve sosyal hizmet, sosyal politika tarihsel süreç, planlama süreci, program analizleri ve sosyal refah araştırması, kanıta dayalı sosyal hizmet müdahale süreci

Dersin Amacı

Genelci sosyal hizmette makro odaklı uygulama kuram ve yaklaşımları ile, sosyal refah araştırması, sosyal politika analiz süreleri ve toplum kalkınması odağnı ele almak. Bu bağlamda sosyal hizmet müdahale sürecini anlamak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 makro odaklı sosyal hizmet nedir
2 toplumla çalışma sürecini anlama
3 sosyal hizmette teori ve kuramları uygulamaya dönüştürme süreci
4 sosyal politika süreç analiz, tarihçe ve kavramlar I
5 sosyal politika süreç analiz, tarihçe ve kavramlar II
6 Sosyal refah araştırması özellikleri ve müdahale sürecinde kullanımı
7 modern sosyal hizmet kuramları sunumlar
8 öğrenci sunumları
9 sosyal hizmet kuramları sunumlar
10 öğrenci sunumları
11 sosyal hizmet kuramları sunumlar
12 öğrenci sunumları
13 sosyal hizmet kuramları sunumlar
14 öğrenci sunumları: sosyal hizmet kuramları