Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Yasin Keleş *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Morrison, A., Rimmington,M. and Williams,C. 2006. Entrepreneurship in the Hospitality, Tourism and Leisure Industries.Elsevier.

Dersin İçeriği

Turizm sektöründe girişimciliğin doğal yapısı ve önemi, kadın ve genç girişimciler, girişimciliğin tarihi, uluslararası girişimcilik fırsatları, yaratıcılık,işsel fikir geliştirme, iş planı hazırlama, pazarlama planı, finans, imtiyazlar, girişimcilik stratejisi, yeni girişim kararı.

Dersin Amacı

Başkaları için çalışmanın yanı sıra kendini işini kurabilecek özelliklere, bilgi ve yetkinlikler sahip olması hedeflenen öğrencilerin kendilerinde var olan girişimcilik özelliklerini ortaya çıkarmaları ve bunları geliştirebilmeleri için gerekli donanımı kazanmaları amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Girişimciliğe giriş; tanım ve özellikleri
2 Girişimci çevresi
3 Girişimcilik Kültürü
4 Girişimciliği etkileyen faktörler
5 Girişimcilik Türleri
6 Girişimcilikte Cinsiyet Faktörü
7 Girişimcilik Ahlakı
8 Arasınav
9 Türkiye’de Girişimciliğin Özendirilmesi
10 Girişimcilik ve Liderlik
11 Girişimcilik Ağı
12 İmtiyaz Hakkı (Franchising)
13 Proje Sunumları
14 Proje Sunumları
15 Proje Sunumları