Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Genel akademik literatür Uluslararası raporlar

Dersin İçeriği

Kenevir tohumu üretiminden bileşimine, kenevir tohumu ürünlerinden pazarına kadar geniş bir çerçevede değerlendirilmesini içermektedir.

Dersin Amacı

Kenevir tohumunun genel bileşenlerinin öğrenilmesinin yanı sıra kenevir tohumundan üretilen ürünlerin üretim teknolojisinin öğrenilmesidir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kenevir bitkisinin genel kısımları ve tohum özelliklerinin öğretilmesi
2 Kenevir tohum besin içeriğinin öğrenilmesi
3 Kenevir tohumundaki makro ve mikro besin maddelerinin incelenmesi
4 Tüketilebilir Kenevir tohumu ürünlerinin araştırılması&tartışılması_1
5 Tüketilebilir kenevir tohumu ürünlerinin araştırılması&tartışılması 2
6 Tüketilebilir kenevir tohumu ürünlerinin araştırılması&tartışılması_3
7 Vize sınavı
8 Tüketilebilir kenevir tohumu ürünlerinin araştırılması&tartışılması_4
9 Tüketilebillir kenevir tohumu ürünlerinin araştırılması&tartışılması _5
10 Tüketilebilir kenevir tohumu ürünlerinin araştırılması&tartışılması 6
11 Tüketilebilir kenevir tohumu ürünlerinin ülkemizdeki potansiyelinin&durumunun değerlendirilmesi
12 Tüketilebilir kenevir tohumu ürünlerinin ülkemizdeki potansiyelinin&durumunun değerlendirilmesi
13 Tüketilebilir kenevir tohumu ürünlerinin dünyadaki potansiyelinin&durumunun değerlendirilmesi
14 Tüketilebilir kenevir tohumu ürünlerinin dünyadaki potansiyelinin&durumunun değerlendirilmesi