1 |
Sert kabuklu meyve türlerinin genetiği ve biyolojik esaslarıFındık kültürünün tarihçesi, anavatanı ve fındık türlerinin yayılışı, sistematiği,dünyada ve ülkemizde ekonomik önemi, morfolojik ve biyolojik özellikleri, ekolojik istekleri. |
|
|
|
2 |
Sert kabuklu meyve türlerinin genetiği ve biyolojik esaslarıTürk fındık çeşitleri ve çeşit grupları, kabuklu ve iç fındık standartları, fındığın besin değeri ve yağ asitleri bileşimi, döllenme biyolojisi, karanfil ve çotanak dökümleri. |
|
|
|
3 |
Sert kabuklu meyve türlerinde kullanılan genel ıslah yöntemleriFındığın dikim ve terbiye sistemleri, yıllık bakım işleri, dip sürgünü temizliği, harman ve zuruf ayırma, mekanik hasat prensipleri, kurutma, muhafaza, hastalık ve zararlıları. |
|
|
|
4 |
Sert kabuklu meyve türlerinde kullanılan genel ıslah yöntemleriBadem kültürünün tarihi, anavatanı, sistematiği, dünyada ve ülkemizde ekonomik önemi, morfolojik ve biyolojik özellikleri, geç çiçeklenen badem çeşitleri ve önemi.
|
|
|
|
5 |
Sert kabuklu meyve türlerinde kullanılan yeni ıslah yöntemleriBademin ekolojik istekleri, pomolojik sınıflandırma, badem çeşitleri, besin değeri ve değerlendirme şekilleri, bademin çağla badem tüketim şekli, döllenme biyolojisi, bahçe tesisi ve bakım işleri, fidan üretimi, anaç olarak kullanılan Prunus türleri ve melezleri, derim ve sonrası işlemler, hastalık ve zararlıları.
|
|
|
|
6 |
Fındık ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçlarıAntepfıstığı kültürünün tarihi, anavatanı, sistematiği ve farklı pistacia türleri, dünyada ve ülkemizde ekonomisi, morfolojik ve biyolojik özellikleri, çiçek ve meyve dökümü. |
|
|
|
7 |
Fındık ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçlarıAntepfıstığının ekolojik istekleri, pomolojik sınıflandırma, yerli ve yabancı çeşitler, besin değeri, döllenme biyolojisi ve periyodisite, anaçlar, bahçe kurma teknikleri, bakım işleri, derim ve sonraki işlemler, hastalık ve zararlıları. |
|
|
|
8 |
Ceviz ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçlarıARA SINAV |
|
|
|
9 |
Ceviz ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçlarıCevizin tarihçesi, anavatanı, sistematiği, dünyada ve ülkemizde ekonomik önemi, morfolojik ve biyolojik özellikleri, ceviz ıslahı, seleksiyon çalışmaları ve önemli ıslah kriterleri.
|
|
|
|
10 |
Ara SınavCevizin ekolojik istekleri, önemli çeşitler, döllenme biyolojisi, besin değeri, ceviz fidanı yetiştirme teknikleri ve anaç olarak kullanılan türler. |
|
|
|
11 |
Kestane ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçlarıCeviz bahçesi tesisi, yıllık bakım işleri, hasat, kavlatma, kurutma, muhafaza ve pazarlama, ceviz hastalık ve zararlıları.
|
|
|
|
12 |
Kestane ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçlarıKestanenin iklim ve toprak istekleri, yerli ve yabancı tip ve çeşitler, dünyada kestane kanseri ve mürekkep hastalığına dayanıklı çeşit ıslah çalışmaları.
Kestanenin sistematikteki yeri, anavatanı ve yayılışı, ekonomik önemi, besin değeri ve değerlendirilme şekilleri, bitkisel özellikleri, çiçek ve döllenme biyolojisi. |
|
|
|
13 |
Badem ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçlarıKestane çoğaltım ve aşılama yöntemleri, bahçelerin kurulması ve yıllık bakımı, budama ve terbiye şekilleri, derim ve meyvenin muhafazası, hastalık ve zararlıları.
|
|
|
|
14 |
Badem ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçlarıgenel tekrar |
|
|
|
15 |
Antep fıstığı ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçları |
|
|
|
16 |
Antep fıstığı ıslahı konusunda yapılan çalışmalar, elde edilen genetik materyaller ve yeni ıslah amaçları |
|
|
|