Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Prof.Dr.Sıdıka Bulduk,Gıda Teknolojisi, 4. Baskı 2007 DetayYayıncılık,
Elgün, A. Türker, S. Bilgiçli,N. Tahıl ve Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrolü. Konya, 2014,
Prof.Dr. Selman Türker,Doç.Dr.Nermin Bilgiçli. SelçukÜniversiesi Ziraat Fakültesi Ders Notları, Konya, 2005.,
Hecer,C.,Ulusoy, B.Gıda Analizleri,Dora Yayıncılık, 2015
Dersin İçeriği
Tahıl bileşenleri, tahıl kalitesi, tahıl ürünleri. Tahıllardan numune almak, buğdayanalizlerini yapmak/değerlendirmek.Hamurda analizleri, ekmeklerde, makarna ve bisküvide duyusal ve kimyasal analizler