Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Hasan Akay Prof. Dr. İsmail Sezer Prof. Dr. İsmail Sezer *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Prof.Dr.Sıdıka Bulduk,Gıda Teknolojisi, 4. Baskı 2007 DetayYayıncılık, Elgün, A. Türker, S. Bilgiçli,N. Tahıl ve Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrolü. Konya, 2014, Prof.Dr. Selman Türker,Doç.Dr.Nermin Bilgiçli. SelçukÜniversiesi Ziraat Fakültesi Ders Notları, Konya, 2005., Hecer,C.,Ulusoy, B.Gıda Analizleri,Dora Yayıncılık, 2015

Dersin İçeriği

Tahıl bileşenleri, tahıl kalitesi, tahıl ürünleri. Tahıllardan numune almak, buğdayanalizlerini yapmak/değerlendirmek.Hamurda analizleri, ekmeklerde, makarna ve bisküvide duyusal ve kimyasal analizler

Dersin Amacı

Tahıl tanesini tanımak ve tahıl ürünleri teknolojisine hakim olmak. Tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıTahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması 1 Hafta Tahıl ve Tahıl Ürünlerinin Sınıflandırılması.pdf
2 TAHILLARDA SINIF ve ALTSINIF FAKTÖRLERİ Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıTAHILLARDA SINIF ve ALTSINIF FAKTÖRLERİ 2 Hafta TAHILLARDA SINIF ve ALTSINIF FAKTÖRLERİ.pdf
3 Tahıl ve ürünleri Bozulması Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıTahıl ve ürünleri Bozulması 3 Hafta Tahıl ve ürünleri Bozulması.pdf
4 Tahıl Teknolojisi ve Kalite Kontrolü Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıTahıl Teknolojisi ve Kalite Kontrolü 4 Hafta Tahıl Teknolojisi ve Kalite Kontrolü.pdf
5 Tarla Ürünlerinde Standardizasyon ve Depolama Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıTarla Ürünlerinde Standardizasyon ve Depolama 5 Hafta Tarla Ürünlerinde Standardizasyon ve Depolama.pdf
6 Buğdayın tanesinin oluşumu Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıBuğdayın tanesinin oluşumu 6 Hafta TARLA ÜRÜNLERİNİN STANDARDİZASYONU VE DEPOLANMASI.pdf
7 Buğday ve çeltikte kalite analizleri Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıBuğday ve çeltikte kalite analizleri 7. Hafta Buğdayın tanesinin oluşumu.pdf
8 Arpa ve Mısırda kalite analizleri Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıArpa ve Mısırda kalite analizleri
9 Yulaf ve Sorgumda kalite analizleri Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıYulaf ve Sorgumda kalite analizleri 8 Hafta E K M E K.pdf
10 TAHILLARDA YABANCI MADDE MİKTARI TAYİNİ Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıTAHILLARDA YABANCI MADDE MİKTARI TAYİNİ 9 Hafta YABANCI MADDE MİKTARI.pdf
11 BUĞDAYIN TEKNİK DEĞER ÖLÇÜTLERİ Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıBUĞDAYIN TEKNİK DEĞER ÖLÇÜTLERİ 9 Hafta YABANCI MADDE MİKTARI.pdf
10 Hafta buğdayda kalite analizleri.pdf
12 Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılması Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıTahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılması 11 Hafta BUĞDAYIN TEKNİK DEĞER ÖLÇÜTLERİ BUĞDAYIN TEKNİK DEĞER ÖLÇÜTLERİ.pdf
13 Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılması Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılmasıTahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılması 12 hafta Çeltik kalite Analizleri.pdf
14 Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılması Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılması 13 hafta Mısırda kalite analizleri.pdf
15 Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılması
16 Tahıllarda Kalite ve Tespit Yöntemleri ile ilgili literatürlerin tartışılması