Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Zeki Acar *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kaba Yemlerde Kalite

Dersin İçeriği

Dersin içeriği şu şekildedir; yem bitkilerinde kalite kavramı, yem bitkilerinde kaliteyi belirleyen faktörler, besin madde içeriği ve değerlendirilmesi, antibesinsel maddeler ve özellikleri, yem bitkilerinde kalite analiz yöntemleri.

Dersin Amacı

Yem bitkilerinin besleme değerini belirleyen kalite özelliklerini ve bu özellikleri etkileyen faktörleri tanıtarak, kaliteli yem üretimi konusunda bilgi kazandırmak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kalite kavramı ve yem bitkilerinde kalitenin önemi.
2 Yem kalitesini etkileyen temel faktörler: Bitki türü, genetik yapı, çevresel koşullar, yetiştirme teknikleri.
3 Yem bitkilerini değerlendirme şekilleri
4 Bitkilerde bulunan ikincil bileşikler- alkoloidler
5 Bitkilerde bulunan ikincil bileşikler- alkoloidler
6 Bitkilerde bulunan ikincil bileşikler- glikozitler
7 Bitkilerde bulunan ikincil bileşikler- glikozitler
8 Bitkilerde bulunan ikincil bileşikler- fenolik maddeler
9 Bitkilerde bulunan ikincil bileşikler- fenolik maddeler
10 Bitkilerde ışığa duyarlılık yapan maddeler
11 Bitkinin yapısında bulunan inorganik maddeler
12 Bitkinin yapısında bulunan diğer maddeler
13 Ülkemiz vejetasyonunda bulunan hayvanlarda toksik etki gösteren bitkiler
14 Yem bitkilerinde kalite analizleri
15 Yem bitkilerinde kalite analizleri
16 Genel değerlendirme ve uygulama örnekleri