Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Güray Erener *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders konusu ile ilgili yazılı ya da görsel basında yer alan her türlü makale

Dersin İçeriği

Alternatif yem kaynakları, Etkicil maddeler, Yem Teknolojisi, Yeni Besleme Uygulamaları, Modern Besleme Uygulamaları, Yem Analizleri ve İzlenebilirlik alanlarındaki güncel gelişmeler

Dersin Amacı

Kanatlı hayvan besleme konusundaki son araştırmalar ile önerilebilecek yeni besleme ve yemleme uygulamalarının tanıtımı

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş- Kanatlı Hayvanlarda Sindirim Sistemi (1)
2 Kanatlı Hayvanlarda Sindirim Sistemi-2
3 Kanatlı Hayvanlarda Sindirim Sistemi-3
4 Kanatlı Hayvanlarda Sindirim Sistemi-4
5 Kanatlı Beslemede Son Gelişmeler
6 Sindirim Sistemi Mikroflorası ve Histomorfolojisinin Kanatlı Sağlığı ve Performansı Üzerine Etkileri
7 Esansiyel Yağlar ve Yumurtacı Tavuklarda Kullanımı
8 Broyler Beslemede Protein ve Amino Asit Düzeylerine İlişkin Yeni Gelişmelerin Değerlendirilmesi
9 Kanatlı Beslemede Kullanılan Yem Katkı Maddeleri
10 Etlik Damızlıklarda Yumurta Verimi, Yumurta Kalitesi ve Döl Verimini Etkileyen Faktörler
11 Beslemenin Yumurta Dış Kalitesi Özelliklerine Etkisi
12 Beslemenin Yumurta İç Kalitesi Özelliklerine Etkisi
13 Kanatlı Hayvan Yemleri ve Ürünleri ile İlgili Yasal Düzenlemeler
14 Piliç Eti Kalite Kriterlerinden Renk Değişikliklerinin Beslenme ile İlişkisi