Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Güray Erener *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Vaarst, M., Roderich, S., Lund, V., Lockeretz, W., (2004). Animal Health and Welfare in Organic Agriculture Cambridge, MA, USA: CABI Publishing, 2004. p 426. Fritz S and Andresen T (1994) Organic Animal Husbandry Fritz and Associates, Australia Macey, A (2000) Organic livestock handbook Canadian Organic Growers, Ottawa

Dersin İçeriği

Organik hayvancılık tanımı, avantaj ve dezavantajları

Dersin Amacı

Entansif hayvansal üretim nedeniyle hormonlar, büyütme faktörleri, ilaçlar ve çeşitli kimyasalların kullanımı sonucunda oluşan devasa sorunlar organik hayvansal üretimi zorunlu olarak gündeme getirmiştir. Önerilen bu dersle, organik hayvan besleme alanında mevcut ve güncelleşmiş bilimsel bilgilerle donanmış, organik hayvan besleme prensipleri konusunda gerekli bilgileri kazanmış doktor ziraat yüksek mühendislerinin yetiştirilmesi amaçlanmıştır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Neden organik hayvancılık
2 Hayvan ve hayvansal ürünlerin geçiş süreci
3 Organik hayvancılığa yönelme nedenleri
4 Türkiye de Organik hayvansal üretim tanımı, kuralları ve değerlendirilmesi
5 Organik hayvan besleme ilkeleri
6 Organik hayvansal ürünlerle, geleneksel olarak elde edilen hayvansal ürünlerin karşılaştırması
7 Organik hayvancılık üretim ilkeleri
8 Organik hayvansal üretimde yem temini ve hayvan besleme kuralları
9 Organik hayvansal üretimde hayvan refahı, tür, ırk ve damızlık seçimi, kayıt tutma
10 Organik hayvansal üretim mevzuatı
11 Organik hayvancılıktaki yeni gelişmeler
12 Organik kanatlı yetiştirme
13 Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta organik yetiştiricilik ilkeleri
14 Organik sütçülük