Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hasan Önder Prof. Dr. Ergin Öztürk *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

İnternet ortamında, Ticari üretici firmaların sitelerinden ve firma özel kitaplarından yararlanılacak

Dersin İçeriği

1.Hafta . Yüksek Teknoloji İle Çalışan Analiz Cihazlarının Denetlenmesi, Sertifikasyonu Ve Kalibrasyonu 2.Hafta Yemler, Hayvan Besleme (Fizyoloji, Metabolizma, Üreme vd.) Alanında Araştırmalarda Kullanılan Cihazları Üreten Firmalar ve Ürettikleri Cihazlar, 3.Hafta Cihazların Teknik Şartnamelerinin İncelenmesi, Satın Alma Ve Kullanımlarında Ortaya Çıkan Problemler, Cihazların Ekonomik-Rantabl-Kulanımları İçin Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler Ve Alınacak Önlemler 4.Hafta NIRS (Yakın Kızılötesi Yansıma Spektrofotometresi) Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri (teorik) 5.Hafta . NIRS (Yakın Kızılötesi Yansıma Spektrofotometresi) Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri (uygulama) 6.Hafta. HPLC Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri; 7.Hafta. HPLC Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri (uygulama) 8.Hafta Hunter Lab Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri; 9.Hafta Kromotografik Yöntemler; Gaz Kromotografisi, Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri; 10.Hafta Sıvı Kromotografisi Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri; 11.Hafta. Et Kalitesini Belirlemede Kullanılan Cihazların Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri; 12.Hafta. Yumurta Kalitesini Belirlemede Kullanılan Cihazların Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri; 13.Hafta. Biyokimya Analiz Cihazlarını Belirlemede Kullanılan Cihazların Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri; 14.Hafta. UV Spektrofotometresinin Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;

Dersin Amacı

Biyolojik araştırmalarda teknolojinin gelişmesine paralel olarak güvenilir sonuçlar veren yeni alet, ekipman ve cihazların güncel olarak takip edilerek, bunların teknik özelliklerinin, çalışma prensiplerinin ve analizlerdeki güvenilirliklerinin araştırıcılara aktarılmasıdır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Bölüm Hayvan denemelerinin kurulmasında dikkat edilmesi gereken hususlar
2 Bölüm Yüksek teknoloji ile çalışan analiz cihazlarının denetlenmesi, sertifikasyonu ve kalibrasyonu. Cihazların teknik özellikleri (şartnameleri), cihazların ekonomik-rantabl-kulanımları için dikkat edilmesi gereken hususlar
3 Ekstraksiyon Yöntemleri ve teknolojisi teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri
4 Distilasyon-Damıtma teknolojisi, esans yağların ayrıştırılması, teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri
5 Enkapsulasyon teknolojisi, teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri (uygulama)
6 NIRS (yakın kızılötesi yansıma spektrofotometresi) teknolojisi, teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri;
7 Kromotografik yöntemler; gaz kromotografisi, HPLC-Sıvı kromotografisi teknolojisi, teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri
8 Mineral analizi: Flaim, atamoik absorpsiyon, ICP teknolojisi, teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri
9 UV spektrofotometresinin teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri;
10 Sindirim sistemi histomorfolojisinin belirlenmesi
11 Sindirim Sistemi Mikroorganizmalarının Belirlenmesi.
12 Et kalitesini belirlemede kullanılan cihazların teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri
13 Yumurta kalitesini belirlemede kullanılan cihazların teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri
14 Biyokimya analiz cihazlarını belirlemede kullanılan cihazların teknik özellikleri, aparatları, analiz teknikleri.