Dersin İçeriği
1.Hafta . Yüksek Teknoloji İle Çalışan Analiz Cihazlarının Denetlenmesi, Sertifikasyonu Ve Kalibrasyonu
2.Hafta Yemler, Hayvan Besleme (Fizyoloji, Metabolizma, Üreme vd.) Alanında Araştırmalarda Kullanılan Cihazları Üreten Firmalar ve Ürettikleri Cihazlar,
3.Hafta Cihazların Teknik Şartnamelerinin İncelenmesi, Satın Alma Ve Kullanımlarında Ortaya Çıkan Problemler, Cihazların Ekonomik-Rantabl-Kulanımları İçin Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler Ve Alınacak Önlemler
4.Hafta NIRS (Yakın Kızılötesi Yansıma Spektrofotometresi) Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri (teorik)
5.Hafta . NIRS (Yakın Kızılötesi Yansıma Spektrofotometresi) Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri (uygulama)
6.Hafta. HPLC Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;
7.Hafta. HPLC Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri (uygulama)
8.Hafta Hunter Lab Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;
9.Hafta Kromotografik Yöntemler; Gaz Kromotografisi, Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;
10.Hafta Sıvı Kromotografisi Teknolojisi, Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;
11.Hafta. Et Kalitesini Belirlemede Kullanılan Cihazların Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;
12.Hafta. Yumurta Kalitesini Belirlemede Kullanılan Cihazların Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;
13.Hafta. Biyokimya Analiz Cihazlarını Belirlemede Kullanılan Cihazların Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;
14.Hafta. UV Spektrofotometresinin Teknik Özellikleri, Aparatları, Analiz Teknikleri;
Dersin Amacı
Biyolojik araştırmalarda teknolojinin gelişmesine paralel olarak güvenilir sonuçlar veren yeni alet, ekipman ve cihazların güncel olarak takip edilerek, bunların teknik özelliklerinin, çalışma prensiplerinin ve analizlerdeki güvenilirliklerinin araştırıcılara aktarılmasıdır.