Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Fehmi Yazıcı Prof. Dr. Hasan Temiz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dondurmanın enerji ve besin değeri, sınıflandırma, bileşim ve özellikler, hammaddeler, stabilizörler ve emülsifiyerler, aroma ve renk maddeleri, mix hesaplamaları, miks işleme, dondurma ve paketleme

Dersin İçeriği

Arasınav, ev ödevleri ve final sınavı uygulanarak ders gerçekleştirilmektedir

Dersin Amacı

Dondurma endüstrisi, dondurmanın içeriği ve besin değeri, dondurma yapımında kullanılan hammaddeler, dondurma reçeteleri, dondurma üretimi hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dondurmanın enerji ve besin değeri
2 Dondurma ve ürünlerinin sınıflandırılması
3 Dondurmanın bileşimi ve özellikleri
4 Dondurma yapımında kullanılan hammaddeler,
5 Dondurma yapımında kullanılan stabilizörler ve emülsifiyerler,
6 Dondurma yapımında kullanılan aroma ve renk maddeleri,
7 Dondurma miks hesaplamaları,
8 Dondurma miksinin işlemesi,
9 Arasınav
10 Miksin dondurulması,
11 Dondurmanın paketlemesi
12 Yumuşak dondurma ürünleri ve formülasyonlar
13 Hata ve duyusal değerlendirmeler
14 Şerbet ve buzlar