Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Münir Anıl *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Handbook of Starch Science and Technology, Edited By Ming Miao, Long Chen, James N. BeMiller, 2025.

Dersin İçeriği

Nişastanın yapısı, kaynakları, eldesi, fiziksel ve kimyasal özellikleri, nişastaların kimyasal, enzimatik ve fiziksel yollarla değiştirilmesi, kalite analizleri ve yeni ürünlerin potansiyel kullanımları hakkında bilgiler vermektir.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; nişastanın yapısı, kaynakları, fiziksel ve kimyasal özellikleri, nişastaların kimyasal, enzimatik ve fiziksel yollarla değiştirilmesi ve yeni ürünlerin potansiyel kullanımlarının öğretilmesidir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Nişastaya Genel Bakış
2 Nişasta Kaynakları
3 Nişasta Ekstrakte Etme Yöntemleri
4 Nişastanın fraksiyonları: Amiloz
5 Nişastanın fraksiyonları: Amilopektin
6 Nişastanın Kimyasal ve Fiziksel Yapıları
7 Nişastanın Fonksiyonel Özellikleri
8 Nişasta Ölçüm Teknikleri
9 Nişastanın Modifikasyonu
10 Nişasta Biyodönüşüm Ürünleri
11 Buğday nişastası, özellikleri, teknolojisi
12 Mısır nişastası, özellikleri, teknolojisi
13 Pirinç nişastası, özellikleri, teknolojisi
14 Patates ve diğer nişastalar, özellikleri, teknolojisi
15 Nişasta ürünlerine yönelik yeni Nesil teknikler