Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Evren *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Evren, M., 2024. Alkol Kimyası ve Teknolojisi. Ders Notu Fidan, I., Anlı, E., 2000. Özel Şaraplar. Kavaklıdere Eğitim Yayınları. No: 3. Ankara. Fidan, I., Anlı, E., 2002. Yüksek Alkollü İçkiler. Kavaklıdere Eğitim Yayınları. No: 6. Ankara. Kılıç, O., 1990. Alkollü İçkiler Teknolojisi. Uludağ Üni. Bursa. Alkol ve Alkollü İçkiler Teknolojisi. Işıl Fidan ve İsmet Şahin A.Ü. Ziraat Fak. 1983.

Dersin İçeriği

Alkoller, tanımı ve tarihçesi, kimyasal ve fiziksel özellikleri, alkollerin kullanım alanları; ispirtoculuk, hammaddelerin ispirtoya işlemesindeki esaslar, damıtma tekniği, alkol ve sağlık.

Dersin Amacı

Alkoller, tanımı ve tarihçesi, kimyasal ve fiziksel özellikleri hakkında bilgi vermek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş
2 Alkoller, tanım ve tarihçe
3 Alkollerin kimyasal ve fiziksel özellikleri
4 Alkollerin kullanım alanları
5 İspirtoculuk hammaddeleri
6 Alkol fermentasyonu
7 Damıtma teknikleri
8 Susuz alkol üretimi
9 Ara sınav
10 Damıtık alkollü içkiler (Rakı, votka, viski, cin)
11 Damıtık alkollü içkiler (Rom, uzo, tekila v.b.)
12 Damıtık alkollü içkiler (Likörler)
13 Damıtılmayan alkollü içkiler (Şarap)
14 Damıtılmayan alkollü içkiler (Bira)
15 Alkollü içkiler mevzuatı