Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Volkan Arif Yılmaz *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

D Schrenk Alexander Cartus, 2017. Chemical Contaminants and Residues in Food, 2nd edition. Woodhead Publishing İlgili EU Mevzuatları ve Türk Gıda Kodeksi EFSA, JRC ilgili sayfalar

Dersin İçeriği

Toksikolojiye Giriş, Çevresel Bulaşanlar ve Kalıntılar-Ağır metaller,PCB, PAH vd.,Tarımsal Uygulama Kaynaklı Bulaşanlar-Pestisitler ve Veteriner kalıntıları vd. Gıda İşlemleri Sırasında Oluşan Bulaşanlar ve Kalıntılar, Doğal Toksinler, Bulaşanlar ve Kalıntılar için Mevzuatlar, Yasal Limitlerin Belirlenme Yöntemleri, Bulaşan ve Kalıntı Analiz Yöntemleri<br />

Dersin Amacı

Gıdaların üretim ve tüketim süreçlerinde karşılaşılabilecek kimyasal ve fiziksel riskler incelenecektir. Bu doğrultuda, gıda bulaşanları tanımlanacak, sınıflandırılacak, analiz yöntemleri ele alınacak, ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatlar değerlendirilecek ve bu tehlikeleri azaltmaya yönelik stratejiler tartışılacaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Toksikolojiye Giriş
2 Çevresel Bulaşanlar
3 Çevresel Bulaşanlar
4 Kalıntılar
5 Kalıntılar
6 Tarımsal uygulama bulaşanları
7 Arasınav
8 Veteriner uygulamaları kalıntıları
9 İşleme sırasında oluşan bulaşan ve kalıntılar
10 İşleme sırasında oluşan bulaşan ve kalıntılar
11 Doğal Toksinler
12 Bulaşan ve kalıntı analiz yöntemleri
13 Bulaşan ve kalıntı ile ilgili mevzuatlar
14 Final Sınavı