Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İlkay Koca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Heldman D.R., Lund, D.B. (1992). Handbook of Food Engineering. Marcel Dekker, Inc. -Tsotsas, E., Mujumdar, AS. (2014). Modern Drying Technology. Wiley‐VCH Verlag GmbH & Co. KgaA. DOI:10.1002/9783527631728

Dersin İçeriği

Kurutmanın temeli, gıda ve gıda bileşenlerinin su sorpsiyon izotermleri, kurutma süresince meydana gelen kalite değişiklikleri, meyve sebze kurutmada kullanılan kurutucular, kuru ürünlere uygulanan testler

Dersin Amacı

meyve sebze kurutma teknolojisi ile kurutma sırasında meydana gelen değişimler hakkında bilgi vermek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kurutmanın mekanizması, amaçları
2 Sorbsiyon izotermi
3 Kurutma yöntemleri
4 Kurutucuların sınıflandırılması
5 Güneşte kurutma
6 Konvektif kurutma
7 IR kurutma, mikrodalga kurutma
8 Dondurarak kurutma
9 Ara sınav
10 Püskürterek kurutma
11 köpük kurutma
12 Hibrit kurutma teknikleri
13 Kurutma sırasında meydana gelen değişmeler
14 Kurutulmuş üründe kalite