Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1. Edible Films and Coatings for Food Applications, (2009). Edited by Kerry C. Huber, Milda E. Embuscado. Springer New York, NY, 416 p.
2. Edible Films and Coatings Fundamentals and Applications, (2017). Edited By Maria Pilar Montero Garcia, M. Carmen Gómez-Guillén, M. Elvira López-Caballero, Gustavo V. Barbosa-Cánovas. CRC Press, Boca Raton, FL.
3. Edible Film and Coatings: Innovative Applications for Packaging and Food Preservation, (2025). Edited By Jian Ju, Fangyuan Zhao, CRC Press, Boca Raton, 476 p. <br />
Dersin İçeriği
Yenilebilir film ve kaplamaların tanımı, Bileşenleri, Fonksiyonları, Çeşitleri, Hazırlama yöntemleri, Özellikleri, Gıda ürünlerine uygulanmaları
Dersin Amacı
Dersin amacı öğrencilere yenilebilir film ve kaplamaların önemi, hazırlama yöntemleri, türleri, özellikleri ve gıdalardaki uygulamaları hakkında bilgi vermektir.