Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Sadettin Turhan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Edible Films and Coatings for Food Applications, (2009). Edited by Kerry C. Huber, Milda E. Embuscado. Springer New York, NY, 416 p. 2. Edible Films and Coatings Fundamentals and Applications, (2017). Edited By Maria Pilar Montero Garcia, M. Carmen Gómez-Guillén, M. Elvira López-Caballero, Gustavo V. Barbosa-Cánovas. CRC Press, Boca Raton, FL. 3. Edible Film and Coatings: Innovative Applications for Packaging and Food Preservation, (2025). Edited By Jian Ju, Fangyuan Zhao, CRC Press, Boca Raton, 476 p. <br />

Dersin İçeriği

Yenilebilir film ve kaplamaların tanımı, Bileşenleri, Fonksiyonları, Çeşitleri, Hazırlama yöntemleri, Özellikleri, Gıda ürünlerine uygulanmaları

Dersin Amacı

Dersin amacı öğrencilere yenilebilir film ve kaplamaların önemi, hazırlama yöntemleri, türleri, özellikleri ve gıdalardaki uygulamaları hakkında bilgi vermektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yenilebilir film ve kaplamaların tanımı ve önemi
2 Yenilebilir film ve kaplamaların hazırlama yöntemleri
3 Yenilebilir film ve kaplamaların özellikleri ve karakterizasyonu
4 Protein bazlı yenilebilir film ve kaplamaların yapısı ve fonksiyonları
5 Polisakkarit gam bazlı yenilebilir film ve kaplamaların yapısı ve fonksiyonları
6 Nişasta bazlı yenilebilir film ve kaplamaların yapısı ve fonksiyonları
7 Lipid bazlı yenilebilir film ve kaplamalar
8 Nişasta ve kompozit yenilebilir film ve kaplamaların karakterizasyoonu
9 Arasınav
10 Film ve kaplama işlevselliğini optimize etme stratejileri
11 Film ve kaplamalarda enkapsülasyon ve kontrollü salım
12 Meyve ve sebze muhafazasında yenilebilir film ve kaplamaların uygulanması
13 Et ürünlerinin muhafazasında yenilebilir film ve kaplamaların uygulanması
14 Su ürünlerinin muhafazasında yenilebilir film ve kaplamaların uygulanması
15 Süt ürünlerinin korunmasında yenilebilir film ve kaplamaların uygulanması