Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Münir Anıl *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Elgün, A. ve Ertugay, Z., 2002. Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Yayınları No:718, Erzurum.

Dersin İçeriği

Buğdayın temizlenmesi, tavlanması, öğütülmesi, un pasajları ve un değirmenciliğindeki son gelişmeler hakkında bilgiler verilecektir.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı; buğdayın ve bazı tahılların una dönüşümündeki süreci anlatmaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Buğdayın temini ve kalitesi
2 Paçal işlemi
3 Buğdayın temizlenmesi
4 Buğdayı temizleme makinaları
5 Buğdayın tavlanması
6 Buğdayı tavlama makinaları
7 Öğütme: Kırma sistemi
8 Öğütme: Eleme sistemi
9 Öğütme: İrmik şasörleri
10 Öğütme: Diğer öğütme makina ve ekipmanları
11 Un pasajları
12 Un pasajlarının kalite özellikleri
13 Unların ambalajlanması
14 Unların depolanması
15 Öğütme teknolojisinde yeni trendler