Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Sadettin Turhan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Emerging Technologies for Food Processing (2014). Edited by Sun, D. W., Second Edition, Elsevier Academic Press, Oxford, 768 p. 2. Baysal, T., İçier, F. (2012). Gıda Mühendisliğinde Isıl Olmayan Teknolojiler. Nobel Yayıncılık, Ankara, 424 s.

Dersin İçeriği

Et kalitesi, geleneksel işleme yöntemleri, yeni ve gelişmekte olan teknolojiler, ultrases, ışınlama, yüksek basınç, vurgulu elektrik alan, vurgulu ışık, ohmik işlem, kızıl ötesi işlem, radyofrekans, yenilikçi yöntemlerin et işlemede kullanım alanları ve et kalitesine etkileri

Dersin Amacı

Dersin amacı, öğrencilerin gıda teknolojisinde yeni uygulama alanları bulan güncel teknolojilerin et işleme alanında kullanımları ve et kalitesine etkileri konusunda bilgilenmelerini sağlamaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Et işlemede uygulanan geleneksel yöntemler ve ürün kalitesi üzerine etkileri
2 Et teknolojisinde yenilebilir film ve kaplama uygulamaları
3 Et teknolojisinde yüksek hidrostatik basınç uygulamaları
4 Et teknolojisinde ultrases uygulamaları
5 Et teknolojisinde vurgulu elektrik alan (PEF) uygulamaları
6 Et teknolojisinde ışınlama uygulamaları
7 Et teknolojisinde vurgulu ışık uygulamaları
8 Et teknolojisinde mikrodalga uygulamaları
9 Arasınav
10 Et teknolojisinde plazma uygulamaları
11 Et teknolojisinde vakum soğutma uygulamaları
12 Et teknolojisinde ohmik işlem uygulamaları
13 Et teknolojisinde radyo frekans uygulamaları
14 Et teknolojisinde ultraviyole ışınlama uygulamaları
15 Et teknolojisinde güncel kombine sistem uygulamaları