Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Evren, M., 2024. Fermentasyon Kinetiği. Ders Notu
Pekin, B., 1979. Biyokimya Mühendisliği (Temel İlkeler) 1. Kitap..Ege Üni. Kimya Fak.
Yayın No: 3. İzmir.
Pekin, B., 1983.Biyokimya Mühendisliği (Biyotrknoloji). Ege Üni. Kimya Fak. Yayın No: 3.
İzmir.
Şahin, İ., 1995. Endüstriyel Mikrobiyoloji. Uludağ Üni. Ziraat Fak. Yayın No: 64. Bursa.
Dersin İçeriği
Kinetik teori ve reaksiyon hız katsayılarının tayini, mikroorganizma üreme kinetiği, ürün oluşumu ve substrat tüketim kinetiği, verim katsayıları ve verimlilik, kompleks ortamlarda mikroorganizmaların gelişmeleri, karışık kültürler, mikrobiyel gelişmenin çevre ile ilişkisi, substrat formülasyonunda genel ilkeler, fermentör tasarım ilkeleri, fermentasyon teknolojisindeki kinetik uygulamalar.