Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

güncel literature

Dersin İçeriği

Enkapsülasyon metodlarının gıdalarda uygulanmasının öğrenilmesi

Dersin Amacı

Gıda işleme prosesinde kolaylıkla bozulabilen önemli gıda bileşenleri enkapsülasyon tekniğiyle korunabilmektedir ve kapsüllenen bu bileşenler, nem, sıcaklık, pH, katkı maddeleri gibi faktörlerden etkilenmediği için daha uzun süre muhafaza edilebilir duruma gelir. Ders kapsamında söz konusu süreç öğretilmektedir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Enkaspülasyon kavramlarının öğrenilmesi
2 Enkaspülasyon kavramlarının öğrenilmesi
3 Gıdalarda enkapsülasyon süreçlerinin öğrenilmesi
4 Gıdalarda enkapsülasyon süreçlerinin öğrenilmesi
5 Gıdalarda enkapsülasyon süreçlerinin öğrenilmesi
6 Enkapsülasyon metodlarının öğrenilmesi
7 arasınav
8 Enkapsülasyon metodlarının öğrenilmesi
9 Enkapsülasyon metodlarının öğrenilmesi
10 Enkapsülasyon metodlarının öğrenilmesi
11 Gıda uygulamalarının incelenmesi
12 Gıda uygulamalarının incelenmesi
13 yeni ve kombine tekniklerin incelenmesi
14 yeni ve kombine tekniklerin incelenmesi