1 |
Giriş |
|
|
|
2 |
Endüstriyel mikrobiyolojinin tanımı ve temel kavramlar
|
|
|
|
3 |
Özel amaç için kullanılan fermentörler, endüstriyel fermentasyona başlama, mikroorganizmalar için elemeyöntemi (Primer eleme)
|
|
|
|
4 |
Sekonder eleme, fermentasyon
ürünlerinin saptanması ve denenmesi, fizikokimyasal işlemler oranları
|
|
|
|
5 |
Spektrofotometrik yöntemler,
kromotografik işlemler
|
|
|
|
6 |
Biyolojik işlemler, enzimatik işlemler
|
|
|
|
7 |
Endüstriyel mikrobiyolojinin uygulama alanları, organik çözücülerin elde edilişi; endüstriyel alkol (etil alkol) üretimi,
aseton-butanol fermentasyonu
|
|
|
|
8 |
Gliserin fermentasyonu, butandiol fermentasyonu
|
|
|
|
9 |
Ara sınav |
|
|
|
10 |
Organik asitlerin elde edilişi; tartarik asit, glukonik asit, sitrik asit, laktik asit üretimleri
|
|
|
|
11 |
İtakonik asit, kojik asit, üstilajik asit, malik asit, fumarik asit, oksalik asit ve gibberellik asit fermentasyonları
|
|
|
|
12 |
Dekstranların elde edilişi, aminoasitlerin elde edilişi; glutamik asit fermentasyonu ve L-lisin üretimi
|
|
|
|
13 |
Antibiyotiklerin elde edilişi (penisilin, sefalosporin, tetrasiklin, klortetrasiklin, streptomisin, eritromisin ve
kloramfenikol’ün elde edilişi) ve enzimlerin eldesi
|
|
|
|
14 |
Vitaminlerin mikrobiyal yolla üretimi (B12 vitamini, B2 vitamini, A vitamini, C vitamini), Biyogaz üretimi
|
|
|
|
15 |
Endüstriyel mikrobiyolojide yeni gelişmeler
|
|
|
|