Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Belkis Tekgüler *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Kayahan, M. 2002. Modiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri, METU PRESS, Ankara. 263 S. D.Swern, 1982. Bailey’s Industrial Oil and Fat Products ,Vol.1,2,3. Jhon Wiley and Sons, USA.

Dersin İçeriği

Yağın erme noktasını etkleyen faktörler, başlıca modfkasyon yöntemler, Fraksyone krstalzasyon teknolojs, Hdrojenasyon teknolojs, hdrojenasyon katalzörler, hdrojen üretm yöntemler, Hdrojenasonda teknolojk uygulamalar, İnteresterfkasyon teknolojs, Kmyasal ve enzmatk nteresterfkasyon, Oleojelasyon, Margarn üretm teknkler, Margarn formulasyonunun hazırlanması, margarnde kullanılan katkılar, Kızartma yağları

Dersin Amacı

Modfye yağ üretim yöntemleri ve gıda sanayi için önemini kavratmak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Modfye yağ üretm tarhçesi
2 Yağların erme noktasını etkleyen faktörler
3 Fraksyone Krstalzasyon Teknolojs
4 Hdrojenasyon Teknolojsnn İlkeler
5 Hdrojenasyonda Teknolojk Uygulamalar ve Hdrojene Yağların özellkleri
6 Kmyasal İnteresterfkasyon
7 Enzmatk İnteresterfkasyon
8 İnteresterfye yağların özellkleri
9 Ara sınav
10 Oleojelasyon
11 Margarn Üretm Teknolojsi
12 Margarnde Kullanılan Katkı Maddeleri
13 Kızartma Yağları
14 Modfye Yağlar ve Sağlık
15 Margarin ve Kızartmalık yağların mevzuattaki yeri
16 Genel değerlendirme ve tartışma