Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hasan Temiz Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tüm kaynaklar

Dersin İçeriği

Kromatografik yöntemler, kullanılan çözücüler, örnek hazırlama, GC, GC-MS, HPLC, ICP-MS, ICP-OES, PCR, SEM, TPA konularında bilgiler.

Dersin Amacı

Gıda araştırmaları ve gıda kalite kontrolü için ileri analiz yöntemleri ve enstrümental analiz uygulamaları hakkında bilgi vermek, Uygun analiz yöntemi seçip uygulayabilme yeteneği kazanabilmek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 ileri laboratuvar teknikleri için kullanılan çözücüler ve özellikleri
2 Kromatografik yöntemler (Adsorbsiyon, dağılım, jel filtrasyon)
3 İyon değişim, Afiniti kromotografi ve dializ
4 Gaz Kromotografisi
5 Gas chromatography and MS techniques
6 Yüksek performanslı sıvı kromotografisi
7 Yüksek performanslı sıvı kromotografisi
8 PCA
9 Sınav
10 SEM sistemleri
11 Atomik absorbsiyon
12 Tekstür profil sistemleri
13 Konuda yapılan araştırmaların incelenmesi
14 Doğru analiz sonuçlarının elde edilmesinde dikkat edilecek noktalar.
15 Doğru analiz sonuçlarının elde edilmesinde dikkat edilecek noktalar.