1 |
Araştırma ve Bilimsel Yöntem, Araştırma Tipleri, Araştırmaların Ülkesel Düzeyde Planlanması, Ülkemizde Araştırma-Geliştirme Altyapısı |
|
|
|
2 |
Denemelerin Tertiplenmesi, Denemede Doğruluğun Artırılması ve Gıda Mühendisliğinde Deneme Tipleri |
|
|
|
3 |
Bazı Temel ve İstatistiksel Kavramlar: ortalama, varyans ve standart sapma, teorik muamele populasyonlarının ortalamasının tahminlenmesi, iki teorik muamele populasyonu ortalaması farkının tahminlenmesi, F-Dağılışı, F testi ve Bartlett ve Levene testleri, hipotez kontrolleri ve önemlilik testleri |
|
|
|
4 |
İki grubun veya muamelenin karşılaştırılması: Eş Yapma yöntemi |
|
|
|
5 |
İki grubun veya muamelenin karşılaştırılması: Bağımsız Gruplar yöntemi |
|
|
|
6 |
Varyans Analizi Tekniği: Önemlilik testi ve varyans komponentlerinin tahminlenmesi
|
|
|
|
7 |
Deneme desenlerine giriş ve tesadüf parselleri deneme deseni |
|
|
|
8 |
Farklı muamelelerin gruplandırılması: muamele ortalamalarının ikişerli farklılıklarını test ederek gruplandırma ve sınıf karşılaştırmaları |
|
|
|
9 |
Ara Sınav |
|
|
|
10 |
Tekerrür sayısının eşit olmadığı tesadüf parselleri |
|
|
|
11 |
İki yönlü sınıflandırmalar: Tesadüf Blokları Deneme Deseni |
|
|
|
12 |
Tesadüf Blokları deneme deseninde varyans analizi ve önemlilik testleri ile ilgili deneme örnekleri |
|
|
|
13 |
Latin Karesi Deneme Deseni: Latin karesinde varyans analizi tekniği |
|
|
|
14 |
Faktöriyel deneme desenleri; iki faktörlü denemeler |
|
|
|
15 |
Faktöriyel deneme desenleri; üç faktörlü denemeler |
|
|
|
16 |
Final sınavları |
|
|
|