Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders için hazırlanan ders notu kullanılmaktadır.

Dersin İçeriği

1. Emülsiyon Teknolojisi 2.Emülsiyon Oluşum Teorileri 3.Gıda Emülsiyonları 4.Emülsiyonların fiziksel Stabilitesi

Dersin Amacı

Gıda üretimlerinde oldukça yaygın kullanılan emülsiyon teknolojilerinin oluşum teorileri ve emülsiyon teknikleri hakkında bilgiler vermek. Emülsiyon teknolojisi ile üretilen farklı gıda üretim yöntemlerinin özelliklerinin aktarılması. Emülsiyonlarda fiziksel bozulmalar. Emülsiyon teknolojisinin analiz yöntemleri.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Emülsiyon teknolojisine giriş
2 Emülsiyon oluşum teorileri
3 Emülsiyon çeşitleri
4 Gıda emülsiyonlarının genel özellikleri
5 Emülsiyon kararlılığı ve stabilitesini etkileyen faktörler
6 Et emülsiyonları ve özellikleri
7 Mayonez emülsiyonları ve özellikleri
8 Emülsiyon stabilitesi analizleri Emülsiyon stabilitesi analizleri
9 Emülsiyon kapasite analizleri Emülsiyon kapasite analizleri
10 Ara sınav Ara sınav
11 Süt emülsiyonları ve özellikleri Süt emülsiyonları ve özellikleri
12 İçecek emülsiyonları ve özellikleri
13 Diğer gıda emülsiyonları ve özellikleri
14 Gıda Emülgatörleri ve özellikleri