1 |
Vitaminlerin tanımı, sınıflandırılması, genel özellikleri |
|
|
|
2 |
Yağda çözünen vitaminler: A vitamini – kaynakları ve görevleri |
|
|
|
3 |
D vitamini – kalsiyum-fosfor dengesi ve iskelet sağlığı |
|
|
|
4 |
E vitamini ve antioksidan savunma sistemi |
|
|
|
5 |
K vitamini ve kan pıhtılaşmasındaki rolü |
|
|
|
6 |
Suda çözünen vitaminler: B1 (tiamin), B2 (riboflavin) |
|
|
|
7 |
B3, B5, B6 vitaminleri – enerji ve protein metabolizması |
|
|
|
8 |
ArasınavB12 vitamini ve kobalt ilişkisi, ruminantlarda sentez |
|
|
|
9 |
Folik asit, biotin, kolin ve diğer B kompleks vitaminleri |
|
|
|
10 |
C vitamini – antioksidan görevleri ve ihtiyaç durumu |
|
|
|
11 |
Vitamin eksikliklerinin neden olduğu hastalıklar |
|
|
|
12 |
Hayvan türlerine göre vitamin gereksinimleri (sığır, koyun, kanatlı, at, domuz, balık) |
|
|
|
13 |
Rasyon hazırlamada vitamin takviyesi, premiks kullanımı |
|
|
|
14 |
Vitamin toksisitesi ve etkileşimler |
|
|
|