1 |
Yemlerin tanımı sınıflandırılması
Kaba yemler |
Yemlerin tanımı sınıflandırılması
Kaba yemler |
|
|
2 |
Yeşil kaba yemler; çayır ve mera
Baklagil yeşil yemleri; yonca, korunga |
Yeşil kaba yemler; çayır ve mera
Baklagil yeşil yemleri; yonca, korunga |
|
|
3 |
Baklagil yeşil yemleri; fiğ, lüpen, mürdümük, burçak |
Baklagil yeşil yemleri; fiğ, lüpen, mürdümük, burçak |
|
|
4 |
Buğdayil yeşil yemleri; darı, sudan otu ve ayrık otları
Diğer yeşil yemler; ayçiceği yeşili, pancar, havuç, lahana ve ağaç yaprakları, ara sınav |
Buğdayil yeşil yemleri; darı, sudan otu ve ayrık otları
Diğer yeşil yemler; ayçiceği yeşili, pancar, havuç, lahana ve ağaç yaprakları, ara sınav
|
|
|
5 |
Kuru ot, kurutma yöntemleri
Silaj ve silolama şekilleri
|
Kuru ot, kurutma yöntemleri
Silaj ve silolama şekilleri
|
|
|
6 |
Dolgu maddesi, dolgu maddesi bakımından zengin yemler ve hayvan beslemedeki önemi, buğdaygil ve baklagil samanları
Samanlardan yararlanmayı artırmak amacıyla yapılan fiziksek, kimyasal ve biyolojik uygulamalar
|
Dolgu maddesi, dolgu maddesi bakımından zengin yemler ve hayvan beslemedeki önemi, buğdaygil ve baklagil samanları
Samanlardan yararlanmayı artırmak amacıyla yapılan fiziksek, kimyasal ve biyolojik uygulamalar
|
|
|
7 |
Kes, kavuz ve kabukların hayvan beslemede kullanımı
Kaba yemlerde bulunan antibesinsel faktörler ve etkileri
|
Kaba yemlerin hayvanlara veriliş şekilleri ve toplam rasyona katılma miktarları, kaba yemlerle beslemede dikkat edilecek hususlar ve beslenme hastalıkları.
Kes, kavuz ve kabukların hayvan beslemede kullanımı
Kaba yemlerde bulunan antibesinsel faktörler ve etkileri
|
|
|
8 |
Kaba yemlerin hayvanlara veriliş şekilleri ve toplam rasyona katılma miktarları, kaba yemlerle beslemede dikkat edilecek hususlar ve beslenme hastalıkları.
.
|
Kaba yemlerin hayvanlara veriliş şekilleri ve toplam rasyona katılma miktarları, kaba yemlerle beslemede dikkat edilecek hususlar ve beslenme hastalıkları.
|
|
|
9 |
Konsantre yemlerin tanımı, sınıflandırılması, buğdaygil ve baklagil tane yemlerinin genel özelliklerinin karşılaştırılması, antinutrisyonel faktörler
Buğdaygil tane yemleri; arpa, buğday, mısır, çavdar, yulaf, sorgum, tritikale, darı
|
Konsantre yemlerin tanımı, sınıflandırılması, buğdaygil ve baklagil tane yemlerinin genel özelliklerinin karşılaştırılması, antinutrisyonel faktörler
Buğdaygil tane yemleri; arpa, buğday, mısır, çavdar, yulaf, sorgum, tritikale, darı
|
|
|
10 |
Baklagil konsantre yemleri; bakla, yemlik bezelye, lüpenler, fiğ, burçak, soya fasulyesi, mercimek, adi mürdümük
|
Baklagil konsantre yemleri; bakla, yemlik bezelye, lüpenler, fiğ, burçak, soya fasulyesi, mercimek, adi mürdümük |
|
|
11 |
Değirmencilik endüstrisi yan ürünleri
Nişasta endüstrisi yan ürünleri
|
Değirmencilik endüstrisi yan ürünleri
Nişasta endüstrisi yan ürünleri
|
|
|
12 |
Şeker endüstrisi yan ürünleri
Fermentasyon endüstrisi yan ürünleri; bira endüstrisi yan ürünleri, alkol damıtma endüstrisi yan ürünleri, şarap endüstrisi yan ürünleri
|
Şeker endüstrisi yan ürünleri
Fermentasyon endüstrisi yan ürünleri; bira endüstrisi yan ürünleri, alkol damıtma endüstrisi yan ürünleri, şarap endüstrisi yan ürünleri
|
|
|
13 |
Yağ endüstrisi yan ürünlerinin tanımı, küspe elde ediliş yöntemleri, küspelerin besleyici değerini etkileyen faktörler
|
Yağ endüstrisi yan ürünlerinin tanımı, küspe elde ediliş yöntemleri, küspelerin besleyici değerini etkileyen faktörler
|
|
|
14 |
Soya fasülyesi küspesi, ayçiçeği tohumu küspesi, pamuk tohumu küspesi, kolza küspesi, kanalo küspesi
|
Soya fasülyesi küspesi, ayçiçeği tohumu küspesi, pamuk tohumu küspesi, kolza küspesi, kanalo küspesi
|
|
|
15 |
Yer fıstığı küspesi, keten tohumu küspesi, fındık küspesi, susam küspesi, haşhaş küspesi, zeytin küspesi, Biyoyakıt endüstrisi yan ürünleri
|
Yer fıstığı küspesi, keten tohumu küspesi, fındık küspesi, susam küspesi, haşhaş küspesi, zeytin küspesi, Biyoyakıt endüstrisi yan ürünleri
|
|
|
16 |
Yemlik yağlar, önemi, sınıflandırılması, yemlik yağların değerliliğini etkileyen faktörler,
|
Yemlik yağlar, önemi, sınıflandırılması, yemlik yağların değerliliğini etkileyen faktörler,
|
|
|