Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
"Ensminger, M.E., Oldfield, J.E., Hienemann, W.W. (1990). Feeds and Nutrition. 2nd ed. The Ensminger Publishing, California.
Coşkun, B., Şeker, E., İnal, F. 2000 Yemler ve Teknolojisi, 3. baskı, Selçuk Üniversitesi, Veteriner Fakültesi yayın ünitesi, KONYA
A, Ergün., Ş.D, Tuncer, İ, Çolpan, S, Yalçın., G, Yıldız., K, Küçükersan., S,Küçükersan., P, Saçaklı. (2011). Yemler, Yem Hijyeni ve Teknolojisi. Pozitif Matbaacılık, Ankara.
"
Dersin İçeriği
Amaca yönelik olarak rasyonun eksiklerini tamamlayacak ve yemlerin muamele gerektiren durumlarda hangi maddelerle nasıl muamele edilmesi gerektiğine ait bilgileri içerir. Yem maddelerinin işlenme gereksinimi. Yemlerin kaynaklarına göre işlenme yöntemleri. Yemlerin işlenmesinin hayvan sağlığı üzerine etkileri. İşlenmiş yemlerin hayvan rasyonlarında kullanımı. İşleme tabi tutulmuş yemlerin depolanma ve hayvanlara sunum şartlarına ilişkin bilgileri kapsar.