Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ensminger ME, Oldfield JE, Heinemann WW. Feeds and nutrition. Second edition, California, USA, 1990.
McDonald P, Edwards RA, Greenhalgh JFD, Morgan CA. Animal nutrition. Sixth edition, Pearson Prentice Hall, 2001.
Kellems RO, Church DC. Livestock feeds and feeding. Fifth edition, Pearson Prentice Hall, USA, 2002.
Ergün A, Tuncer ŞD, Çolpan İ, Yalçın S, Yıldız G, Küçükersan MK, Küçükersan S, Şehu A, Saçaklı, P. Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları. Pozitif, Ankara, 2014.
Dersin İçeriği
Laktasyonun tanımı, süt verimini ve niteliğini etkileyen faktörler, süt ineklerinde kuru madde tüketimi, süt ineklerinin enerji ve besin madde ihtiyaçları, vücut kondüsyon skoru, kuru dönem, kuru dönem beslemesi, düvelerin beslenmesi, süt inekleri için hazırlanan rasyonların özellikleri, beslenme hastalıkları.
Dersin Amacı
Süt verimi ve kalitesi üzerine beslenmenin etkisini, süt ineklerinin besin maddeleri ve enerji gereksinimlerini, metabolik hastalıkları önlemeyi, beslenmede kullanılan yemler konusunda bilgi ve beceriyi kazandırmaktır.