Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ensminger, M.E., Oldfield, J.E., Hienemann, W.W. (1990). Feeds and Nutrition. 2nd ed. The Ensminger Publishing, California.
A, Ergün., Ş.D, Tuncer, İ, Çolpan, S, Yalçın., G, Yıldız., K, Küçükersan., S, Küçükersan., P, Saçaklı. (2011). Yemler, Yem Hijyeni ve Teknolojisi. Pozitif Matbaacılık, Ankara.
Dersin İçeriği
Genel at besleme, dönemlerine göre tay, kısrak ve aygır besleme, yarış ve gösteri atlarının beslenmesi ve beslenmeye bağlı at hastalıkları
Dersin Amacı
Atların besin maddesi ve enerji gereksinimlerini, atların beslenmesinde kullanılan yem maddelerini tayların, damızlık kısrakların, aygırların ve spor atlarının beslenmesi ile beslenme hastalıklarının öğretilmesi amaçlanmaktadır.