Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Kanatlı Beslenme Dinamiği ve Biyogüvenlik, Ö.Hakan MUĞLALI, Minpa
Matbaacılık, Ankara
Cheeke, P. R., Dierenfeld, E. S. 2010. Comparative Animal Nutrition and
Metabolism. CABI Noth American Office Cambridge-USA. e-mail: cabinao@
cabi.org. ISBN: 978-1-84593-631-0.
Ergün, A., Tuncer, Ş. D., Çolpan, İ., Yalçın, S., Yıldız, G., Küçükersan, M.
K., Küçükersan, S., Şehu, A., Saçaklı, P. 2016. Yemler, Yem hijyeni ve
Teknolojisi, 6. baskı, Kardelen Ofset Matbaacılık Tanıtım Hizmetleri San.
Ltd. Şti., İncesu Cad. 96'lar Apartmanı 6/Y Kolej-ANKARA. Tel: 0312 432 13
78. ISBN: 975-97808-3-8.
Kellems, R. O., Church, D. C. 2016. Livestock Feeds and Feeding. Çiftlik
Hayvanlarının Yemleri ve Beslenmesi. Çeviri Editörleri: Alp, M., Kocabağlı,
N. 6. Basımdan çeviri. Nobel Akademik Yayıncılık Eğitim Danışmanlık Tic.
Ltd. Şti., Mithatpaşa Cad. No: 74/4 Kızılay-Ankara. Tel: 0312 418 20 10.
Sipariş: siparis@nobelyayin.com. ISBN: 978-605-320-450-3.
Dersin İçeriği
Tavuklarda sindirim sistemi, tavuk beslenmesinde kullanılan yemler, damızlık ve yumurta tavukları ile broylerlerin fizyolojik dönemlerine göre besin maddeleri ihtiyaçları, tavukların yemlenmesi konularını kapsar
Dersin Amacı
Tavukçuluk sektörünün ekonomik önemi, ülkemizin dünyadaki konumu, yumurta tavuğu ve broyler besin maddeleri ihtiyaçları ve beslenmeleri konularında bilgi vermek.