| 1 |
Bakteriler için kültür ortamları |
Bakteri izolasyonu amacıyla besiyerlerinin hazırlanması |
|
|
| 2 |
Bakterilerde üreme özellikleri |
Besiyerlerinde subkültür ve üremenin değerlendirilmesi |
|
|
| 3 |
Bakteri üremesinin ölçümü |
Spektrofotometri ve Koloni sayım yöntemi |
|
|
| 4 |
Bakteri üremesi etkileyen faktörler |
|
|
|
| 5 |
Bakteriyoloji laboratuvarında çalışma kuralları |
|
|
|
| 6 |
Bakteriyoskopi |
Gram ve Giemsa boyama |
|
|
| 7 |
Bakteriyel kültür yöntemleri |
Ziehl-Neelsen ve Spor boyama |
|
|
| 8 |
Arasınav |
|
|
|
| 9 |
Bakteri tanımlanmasında kullanılan biyokimyasal testler |
Rutin teşhisde kullanılan biyokimyasal testler |
|
|
| 10 |
Bakteri tanımlanmasında kullanılan biyokimyasal testler |
Rutin teşhisde kullanılan biyokimyasal testler |
|
|
| 11 |
Bakterilerde patojenite testleri |
Aglütinasyon ve presipitasyon testleri |
|
|
| 12 |
Hayvan deneyleri |
Haemaglutinasyon testi |
|
|
| 13 |
Bakterilerin antijenik özelliklerinin belirlenmesi |
ELISA |
|
|
| 14 |
Bakteriyofaj duyarlılığının tespiti |
Salmonella serotiplendirmesi |
|
|