1 |
Bakterilerin üreme ortamları
|
|
Temel besi yeri hazırlamaler |
|
2 |
Bakteriyel üremenin özellikleri
|
|
Katı, sıvı ve yarı katı besi yerlerine ekim ve inkubasyon sonrası değerlendirme |
|
3 |
Bakteriyel üremenin ölçülmesi
|
|
Spektrofotometrik yöntem
Koloni sayma yöntemi |
|
4 |
Bakterilerin üremeleri üzerine etkili faktörler
|
|
|
|
5 |
Bakteriyoloji laboratuarında çalışma kuralları
|
|
|
|
6 |
Bakteriyoskopi
|
|
Gram boyama, Giemsa Boyama |
|
7 |
Bakteriyel kültür yöntemleri
|
|
Ziehl Neelsen ve Spor Boyama |
|
8 |
Arasınav
|
|
|
|
9 |
Bakterilerin identifikasyonda kullanılan biyokimyasal testler
|
|
Rutin teşhiste en sık kullanılan biyokimyasal testlerin uygulaması |
|
10 |
Bakterilerin identifikasyonda kullanılan biyokimyasal testler
|
|
Rutin teşhiste en sık kullanılan biyokimyasal testlerin uygulaması |
|
11 |
Bakteriyel etkenlerin patojenite testleri
|
|
Aglutinasyon ve presipitasyon testlerinin uygulanması |
|
12 |
Hayvan Deneyleri
|
|
Hemaglutinasyon İnhibisyon testi |
|
13 |
Bakterilerin antijenik ve serolojik özelliklerinin belirlenmesi
|
|
ELISA |
|
14 |
Bakteriyofaj duyarlılıklarının belirlenmesi
|
|
Salmonella serotiplendirmesi |
|
15 |
Bakterilerin identifikasyonda kullanılan moleküler testler
|
|
|
|
16 |
Final sınavı
|
|
|
|