Ders Notları

80% Complete (success)

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü - Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Sucul Hayvan Hastalıkları (Doktora) (programId: 5318)

Müfredat

6538 - Sucul Hayvan Hastalıkları Dr 2023
Dönem: 1
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUE-1 Seçmeli Dersler Dr Seçmeli 2 2 0 3 7.5


Dönem: 2
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUE-2 Seçmeli Dersler Dr Seçmeli 2 2 0 3 7.5
LUESMN Seminer Zorunlu 0 0 0 0 0
LUEUA Uzmanlık Alan Dersi Zorunlu 4 0 0 0 0


Dönem: 3
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUETZ Tez Zorunlu 0 1 0 0 30


Seçmeli Ders Grupları (SDG)

6538 - Sucul Hayvan Hastalıkları Dr 2023
Dönem: 1 LUE-1 - Seçmeli Dersler Dr
Ders Kodu Ders Adı T U L Kredi AKTS Ders Notları
VSH705 Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH708. Balıklarda Toksik ve Metabolik Hastalıklar Patolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH716 Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi 3 0 0 3 7.5
VSH719 Kültür Balıklarının Helmint Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH725. Balık Parazitlerinde İmmunoloji ve Aşılama 3 0 0 3 7.5
VSH738 Sazan Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
VSH718. Kültür Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH715 Bakteriyel İzolasyon ve Serolojik İdentifikasyon Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH721 Zoonoz Balık Parazitleri 2 2 0 3 7.5
VSH723. Deniz Memelileri ve Diğer Sucul Canlıların Parazitleri 3 0 0 3 7.5
VSH726 Deniz Ürünü Kaynaklı Toksinler ve Analiz Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH729. Balık ve Diğer Sucul Canlılarda Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH731 Balık ve Diğer Sucul Canlıların Et Bilimi 3 0 0 3 7.5
VSH711 Balıkların Bakteriyel Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH722. Akvaryum Balıklarının Parazit Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH735. Balık Besleme Prensipleri ve Beslenme Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH730. Su Ürünleri Muayene Metodları ve Gıda Kimyası 2 2 0 3 7.5
VSH713 Balık Hastalıkları ve Epidemiyolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH732 Su Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar 3 0 0 3 7.5
VSH736. Çipura ve Levrek Balığı Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
VSH703 Balık Hastalıklarında Örnek Alma, Saptama Teknikleri ve Nekropsi Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH707. Balıklarda Paraziter Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH724. Balık Parazitlerinde Moleküler Tanı Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH728. Su Kalitesi ve Kirletici Nedenleri 2 2 0 3 7.5
VSH717 Balık Parazitlerinin Toplanması, Boyanması, Tanısı ve Saklanması 3 0 0 3 7.5
VSH720 Kültür Balıklarının Arthropod Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH704 Sucul Canlılarda Patolojiye Giriş 2 2 0 3 7.5
VSH701 Sucul Canlılarda Yaşam ve Çevre 3 0 0 3 7.5
VSH706 Balıklarda Viral Hastalıklar Patolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH733 Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri 3 0 0 3 7.5
VSH727. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH737 Alabalık Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
VSH739 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 0 3 7.5
VSH712 Balıklarda Görülen Mantar Enfeksiyonları 2 2 0 3 7.5
VSH714 İmmünoloji, Aşılar ve Balıklarda Aşılama Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH710 Temel Mikrobiyoloji 2 2 0 3 7.5
VSH709. Balıklarda Beslenme Hastalıkları Patolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH702 Balık ve Diğer Sucul Canlıların Anatomi ve Fizyolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH734 Gıda ve Su Ürünleri Kaynaklı Patojenler 3 0 0 3 7.5


Dönem: 2 LUE-2 - Seçmeli Dersler Dr
Ders Kodu Ders Adı T U L Kredi AKTS Ders Notları
VSH703 Balık Hastalıklarında Örnek Alma, Saptama Teknikleri ve Nekropsi Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH704 Sucul Canlılarda Patolojiye Giriş 2 2 0 3 7.5
VSH708. Balıklarda Toksik ve Metabolik Hastalıklar Patolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH724. Balık Parazitlerinde Moleküler Tanı Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH736. Çipura ve Levrek Balığı Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
VSH739 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 0 3 7.5
VSH714 İmmünoloji, Aşılar ve Balıklarda Aşılama Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH720 Kültür Balıklarının Arthropod Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH722. Akvaryum Balıklarının Parazit Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH730. Su Ürünleri Muayene Metodları ve Gıda Kimyası 2 2 0 3 7.5
VSH723. Deniz Memelileri ve Diğer Sucul Canlıların Parazitleri 3 0 0 3 7.5
VSH728. Su Kalitesi ve Kirletici Nedenleri 2 2 0 3 7.5
VSH731 Balık ve Diğer Sucul Canlıların Et Bilimi 3 0 0 3 7.5
VSH715 Bakteriyel İzolasyon ve Serolojik İdentifikasyon Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH707. Balıklarda Paraziter Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH716 Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi 3 0 0 3 7.5
VSH717 Balık Parazitlerinin Toplanması, Boyanması, Tanısı ve Saklanması 3 0 0 3 7.5
VSH729. Balık ve Diğer Sucul Canlılarda Gıda Mikrobiyolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH737 Alabalık Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
VSH738 Sazan Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
VSH701 Sucul Canlılarda Yaşam ve Çevre 3 0 0 3 7.5
VSH735. Balık Besleme Prensipleri ve Beslenme Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH727. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH718. Kültür Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH719 Kültür Balıklarının Helmint Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH733 Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri 3 0 0 3 7.5
VSH712 Balıklarda Görülen Mantar Enfeksiyonları 2 2 0 3 7.5
VSH713 Balık Hastalıkları ve Epidemiyolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH721 Zoonoz Balık Parazitleri 2 2 0 3 7.5
VSH732 Su Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar 3 0 0 3 7.5
VSH726 Deniz Ürünü Kaynaklı Toksinler ve Analiz Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH705 Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH706 Balıklarda Viral Hastalıklar Patolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH711 Balıkların Bakteriyel Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH725. Balık Parazitlerinde İmmunoloji ve Aşılama 3 0 0 3 7.5
VSH702 Balık ve Diğer Sucul Canlıların Anatomi ve Fizyolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH710 Temel Mikrobiyoloji 2 2 0 3 7.5
VSH709. Balıklarda Beslenme Hastalıkları Patolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH734 Gıda ve Su Ürünleri Kaynaklı Patojenler 3 0 0 3 7.5