Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Filiz Akdağ *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Implementation of procedures based on the HACCP principles and facilitation of the implementation of the HACCP principles in certain food business

Dersin İçeriği

Bu derste, biyogüvenlik, HACCP kavramları, HACCP ilkeleri temelinde biyogüvenlik, hayvan barınaklarında biyogüvenlik, hayvancılık işletmelerinde tehlike analizi kritik kontrol noktaları ilkeleri, hayvancılık işletmelerindeki önemli tehlikeler konuları hakkında bilgi verilir.

Dersin Amacı

Bu derste hayvan barınaklarında biyogüvenlik, hayvancılık işletmelerinde tehlike analizi kritik kontrol noktaları ilkelerinin öğretilmesi amaçlanmaktadır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Biyogüvenlik kavramı
2 HACCP kavramı
3 Süt işletmelrinde biyogüvenlik
4 Kanatlı barınaklarında biyogüvenlik
5 Hayvancılık işletmelerinde tehlike analizi
6 Damızlık işletmelerde biyogüvenlik
7 Yem üniteleri ve biyogüvenlik
8 Ara Sınav
9 Etçi sığır barınaklarında biyogüvenlik
10 Kuzu yetiştiriciliği ve biyogüvenlik
11 Buzağı kulübeleri ve biyogüvenlik
12 Kuluçkahanelerde biyogüvenlik
13 Hayvancılık işletmelerinde pestisid yönetimi
14 Hayvancılık işletmelerinde denetleme
15 Final Sınavı