Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Hakan Güler *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Önerilen bir husus bulunmamaktadır.

Dersin İçeriği

İktisadi tanımlar, maliyet, pazarlama, işletme analizi ve hayvansal üretimde ekonomik verimlilik konularını içerir.

Dersin Amacı

Bu ders, hayvancılık işletme ekonomisi konusunda temel bilgilerin verilmesini amaçlar.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Temel iktisadi tanımlar
2 Ekonomik Verimlilik Politikaları
3 Azalan verimler kanunu, ikame ilkeleri, ortalama maliyet ilkesiVerimlilik artırma ve maliyet azaltma teknikleri
4 Azalan verimler kanunu, ikame ilkeleri, ortalama maliyet ilkesi
5 Hayvansal üretimde uluslar arası ticaret
6 Pazarlama ve pazarlama sistemleri
7 Süt, yumurta, beyaz ve kırmızı ette pazarlama modelleri
8 İşletmelerin planlanması
9 İşletme analizi, envanter, amortisman
10 Amortisman hesaplama yöntemleri, işletmelerde bütçeleme yöntemleri
11 İşletmelerde maliyet unsurları
12 İşletmelerde sermaye yapısı ve yıllık faaliyet sonuçlarına dayanan analizler
13 Süt, et ve yumurta üretiminde verimliliği etkileyen faktörler
14 Hayvancılık organizasyonları
15 Ödev sunumları