| 1 |
Dünya ve Türkiye'de sığırın yeri |
|
|
|
| 2 |
Günümüzdeki sığırların kökeni |
|
|
|
| 3 |
Besi sığırlarının ihtiyaç duyduğu çevre faktörleri |
|
|
|
| 4 |
Besi sığırı barınakları |
|
|
|
| 5 |
Besi materyalinin seçiminde dkkat edilecek hususlar |
|
|
|
| 6 |
Besi yöntemleri |
|
|
|
| 7 |
Karkas kalitesini etkiyen faktörler |
|
|
|
| 8 |
Et kalitesini etkileyen faktörler |
|
|
|
| 9 |
Besi sığırlarının canlı değerlendirmesi |
|
|
|
| 10 |
Karkas parçalarının değerlerdirilmesi |
|
|
|
| 11 |
Besi sığırı barınakları ve üretim ilişkisi |
|
|
|
| 12 |
Dünya'da sığır karkaslarında sınıflandırma sistemleri |
|
|
|
| 13 |
Türkiye'de sığır karkaslarının sınıflandırılması |
|
|
|
| 14 |
Gübre Yönetimi |
|
|
|
| 15 |
Besi sığırlarında biyogüvenlik |
|
|
|