Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Mustafa Uğurlu *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Animal Welfare and Meat Science

Dersin İçeriği

Bu ders, Türkiye ve dünyada et üretimi ve önemi, kasın yapısı ve gelişimi, post mortem kas metabolizması ve et kalitesi, et kalitesini etkileyen başlıca genetik ve çevre faktörleri, et kalite özelliklerinin ölçüm teknikleri ve bazı hayvan refahı uygulamalarının et kalitesine etkileri konularını içerir.

Dersin Amacı

Bu ders et kalitesini etkileyen başlıca genetik ve çevre faktörlerinin öğrenilmesini amaçlamaktadır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Türkiye'de kırmızı et üretimi
2 Dünyada kırmızı et üretimi
3 Intrinsik et kalite özellikleri
4 Enstrumental et kalite özellikleri
5 Görsel Intrinsik karakterler
6 Tekstürle ilişkili intrinsik faktörler
7 Etin sululuk durumuyla ilgili intrinsik faktörler
8 Etin lezzetiyle ilgili intrinsik faktörler
9 Et kalite özelliklerinin kesim öncesi yönetimi
10 Kesim anında et kalite özelliklerinin yönetimi
11 Et kalite özelliklerinin kesim sonrası yönetimi
12 Büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde yetiştirme sistemleri ve et kalite özellikleri
13 Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde yetiştirme sistemleri ve et kalite özellikleri