Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Bülent Teke *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

yüz yüze ögretim

Dersin İçeriği

Anlatım Soru-Cevap Tartışma

Dersin Amacı

Bu ders çiftlik hayvanlarının çeşitli mevzuatlara göre karşılaştırılması, karkas değerlendirilmesi ve derecelendirmesi hakkında bilgi vermektedir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Çiftlik hayvanlarında karkas kavramı
2 Türkiye'deki kesimhaneler ve kesim standartları
3 Sığır, koyun ve keçi karkaslarında parçalama teknikleri
4 Karkas derecelendirmenin hayvancılıktaki önemi
5 Karkasın derecelendirilmesinde etkili faktörler
6 Karkasların sınıflandırılması
7 Karkasın subjektif (Öznel) değerlendirmesi
8 Karkasın objektif değerlendirilmesi
9 Türkiye'de karkas derecelendirme ile ilgili mevzuat
10 Çeştli ülkelerde karkas derecelendirme yöntemleri
11 Etin yapısı
12 Karkasta rigor mortis
13 Karkas derecesi ve et kalite özellikleri ilşkisi
14 Kanatlılarda karkas derecelendirme