Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Filiz Akdağ *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

"Keçi Yetiştiriciliği, Prof Dr Hıdır DEMİR C.P. Peacock, Improviding goat production in the tropics: a manual for development workers, Oxfam, 1996. Barbara Vincent, Farming meat goats: breeding, production and marketing, Collingwood, 2005. David Mackenzie, Goat Husbandry, Faber and Faber, 2011. "

Dersin İçeriği

Keçi ırklarını tanıtmak, ırkların verim özellikleri, barınak özellikleri hakkında bilgi vermektir.

Dersin Amacı

Keçi ırkların özelliklerini dikkate alarak bunların bilimsel ve rasyonel bir şekilde yetiştirilmenin öğrenilmesini amaçlamaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Keçinin önemi ve evcitmenin etkileri
2 Keçilerin vucut yapısı ve verim özellikleri
3 Keçilerde dişlerden yaş tayini
4 Keçilerde döl verimi ve döl verimini etkileyen faktörler
5 Keçilerde gebelik ve bakım
6 Keçilerde büyüme ve etkileyen faktörler
7 "Keçilerde et verimi ve etkileyen faktörler VİZE SINAVI"
8 Keçilerde karkas derecelendirme
9 Keçilerde laktasyon ve süt verimi
10 Türkiye’de Saanen yetiştiriciliği
11 Dünyadaki keçi ırkları
12 Türkiye keçi ırkları 1
13 Türkiye keçi ırkları 2
14 Keçi barınakları
15 Keçi barınakları