Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Filiz Akdağ *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

akçapınar. H. Koyun yetiştiriciliği Demir H. Koyun yetiştiriciliği

Dersin İçeriği

Yapağının biyolojik özellikleri, yapağıcı koyun ırkları ve yapağı kalitesinin değerlendirme metotlarını içerir.

Dersin Amacı

Bu ders yapağının biyolojik özellikleri ve kalite değerlendirilmesi hakkında bilgi vermeyi amaçlar.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yağının önemi ve kullanım alanları Yağının önemi ve kullanım alanları
2 Yapağının özellikleri Yapağının özellikleri
3 Yapağıcı koyun ırkları Yapağıcı koyun ırkları
4 Yapağı kalitesinin değerlendirilmesi Yapağı kalitesinin değerlendirilmesi
5 yapağı kalitesinin iyileştilmesi yapağı kalitesinin iyileştilmesi
6 Yapağıcı koyun ırklarında ıslah Yapağıcı koyun ırklarında ıslah
7 Tiftiğin morfolojik özellikleri Tiftiğin morfolojik özellikleri
8 tiftiğin kullanım alanları tiftiğin kullanım alanları
9 Tiftik elde edilen ırklar Tiftik elde edilen ırklar
10 Tiftik elde edilen ırklar Tiftik elde edilen ırklar
11 tiftik kalitesinin değerlendirlmesi tiftik kalitesinin değerlendirlmesi
12 tiftik kalitesinin iyileştirme yolları tiftik kalitesinin iyileştirme yolları
13 tiftik kalitesinin iyileştirme yolları
14 yağı ve tiftiğin alternatif kullanım alanları yağı ve tiftiğin alternatif kullanım alanları
15 yağı ve tiftiğin alternatif kullanım alanları yağı ve tiftiğin alternatif kullanım alanları