Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Filiz Akdağ *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Tavuk Yetiştiriciliği, Altınel A., 1999. Moden Tavuk Üretimi, Şenköylü N, (2003.

Dersin İçeriği

Irkları ve özelliklerini, yetiştirme teknikleri, yumurtanın biyolojik özellikleri, yumurta verimi ve kalitesini etkileyen faktörler, yumurtada kalite özellikleri,sağlık koruma ve koruyucu önlemleri içerir.

Dersin Amacı

Bu ders, yumurtacı ve damızlık tavuklarda bakım ve yönetim konusunda ve yumurta üretimi ile ilgili ileri düzeyde bilgi kazandırmayı amaçlar.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yumurtacı tavuk ırkları ve verim özellikleri Yumurtacı tavuk ırkları ve verim özellikleri Laying hens breeds and production traits
2 Yumurtacı ve damızlık tavuk barınakları yumurtacı ve damızlık tavuk barınakları
3 Yumurta üretiminde kullanılan ekipmanlar ve özellikleri Yumurta üretiminde kullanılan ekipmanlar ve özellikleri
4 Yumurtacı ve damızlık tavuk kümeslerinin üretim dönemi öncesi hazırlanması Yumurtacı ve damızlık tavuk kümeslerinin üretim dönemi öncesi hazırlanması
5 Civciv/piliç büyütme döneminde bakım ve yönetim Civciv/piliç büyütme döneminde bakım ve yönetim
6 Yumurta verim döneminde bakım ve yönetim Yumurta verim döneminde bakım ve yönetim
7 Zorlamalı tüy dökümü programları Zorlamalı tüy dökümü programları
8 Işıklandırma programları Işıklandırma programları
9 Yumurta verimi ve verimi etkileyen faktörler Yumurta verimi ve verimi etkileyen faktörler
10 Damızlık yumurtalara kümeslerde uygulanan işlemler Damızlık yumurtalara kümeslerde uygulanan işlemler
11 Damızlık ve yumurtacı tavuk yetiştirmede tutulan kayıtların değerlendirilmesi Damızlık ve yumurtacı tavuk yetiştirmede tutulan kayıtların değerlendirilmesi
12 Yumurtanın biyolojik özellikleri ve yumurta oluşumu Yumurtanın biyolojik özellikleri ve yumurta oluşumu
13 Yumurtada iç ve dış kalite özellikleri Yumurtada iç ve dış kalite özellikleri
14 sağlık koruma ve koruyucu önlemler sağlık koruma ve koruyucu önlemler sağlık koruma ve koruyucu önlemler
15 Yumurtacı ve damızlık tavuklarda güncel araştırmalar Yumurtacı ve damızlık tavuklarda güncel araştırmalar