Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Filiz Akdağ *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2025, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Anlatım Soru-Cevap Tartışma

Dersin İçeriği

Bu ders deniz ve tatlı su balıklarının temel yetiştiricilik ilkelerini içerir.

Dersin Amacı

Türkiye'de yetiştirilen su ürünleri hakkında bilgi vermektir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dünyada ve Türkiye'de su ürünleri üretimi
2 Su ürünleri yetiştiriciliğinin temel esasları
3 Balığın Biyolojisi
4 Balık Biyolojisi 2
5 Balıklarda üreme
6 Kabuklu ve diğer su ürünleri
7 Balık yetiştiriciliğinde su kalite kriterleri
8 Ara Sınav
9 Deniz Balıkları Yetiştiriciliği
10 Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 2
11 İç Su Balıkları Yetiştiriciliği
12 İç Su Balıkları Yetiştiriciliği 2
13 Balık üretimimde yem ve üretim teknikleri
14 İç su denizlerde avcılık yöntemleri
15 Final Sınavı