Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Benati, A. G. (2020). Key Questions in Language Teaching. Cambridge University Press.
Piechurska-Kuciel, E., Szymańska-Czaplak, E., & Szyszka, M. (Eds.). (2017). At the Crossroads: Challenges of Foreign Language Learning. Springer.
Pawlak, M., & Mystkowska-Wiertelak, A. (Eds.). (2017). Challenges of second and foreign language education in a globalized world: studies in honor of Krystyna Droździał-Szelest. Springer.
Dersin İçeriği
Ders kapsamında; dünyada ve Türkiye'de yabancı dil temel ve alt becerilerinin öğretiminde yaşanan sorunlar, öğrenme kaygısı ve öğrenci tutumları ile ilgili sorunlar, yöntemsel ve içeriksel sorunlar, kültürel ve sosyolojik sorunlar belirlenecek ve güncel araştırmalar ışığında çözüm önerileri sunulacaktır. Bu sayede lisansüstü öğrencileri yabancı dil öğrenme ve öğretme sürecine eleştirel bakmayı öğrenebilecek ve bu konulardaki araştırma boşluklarının farkına varabileceklerdir.
Dersin Amacı
Dersin amacı, lisansüstü öğrencilerinin dil öğrenme ve öğretme yaklaşımlarını, tekniklerini ve politikalarını genel bir çerçevede ele alarak yabancı dil öğretiminde karşılaşılan genel ve Türkiye'ye özgü sorunları tespit etmelerini, analiz etmelerini ve çözüm önerileri getirmelerini sağlamaktır.