Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1.Demirci M., Gıda Kimyası, 2006.
2.Saldamlı, İ., Gıda Kimyası, 2007.
Yardımcı kitap ve diğer kaynaklar.
Dersin İçeriği
Gıdalarda bulunan su, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan karbonhidratlar, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan proteinler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan lipidler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan enzimler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan mineral maddeler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan vitaminler, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda bulunan doğal lezzet maddeleri, önemi ve fonksiyonları, gıdalarda rastlanan toksik ve kontaminant maddeler, önemi ve fonksiyonları.
Dersin Amacı
Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak gıdaların temel bileşenleri 1(su, karbonhidratlar,proteinler ve lipidler), 2(enzimler, mineral maddeler ve vitaminler)ve diğer bileşenlerini (fenolik bileşikleri, doğal lezzet bileşenleri ve rastlanan toksik ve kontaminant maddeler) inceleme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.