Ders Notları

80% Complete (success)

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü - Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı, Su Ürünleri Hastalıkları (Veteriner) (Yüksek Lisans) (programId: 5247)

Müfredat

6626 - Veterinerlik Su Ürünleri yl-2023
Dönem: 1
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUE-1 Seçmeli Dersler yl Seçmeli 2 2 0 3 6


Dönem: 2
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUE-2 Seçmeli Dersler yl Seçmeli 2 2 0 3 7
LUESMN Seminer Zorunlu 0 0 0 0 0
LUEUA Uzmanık Alan Dersi Zorunlu 4 0 0 0 0


Dönem: 3
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUETZ Tez Zorunlu 0 1 0 0 30


Seçmeli Ders Grupları (SDG)

6626 - Veterinerlik Su Ürünleri yl-2023
Dönem: 1 LUE-1 - Seçmeli Dersler yl
Ders Kodu Ders Adı T U L Kredi AKTS Ders Notları
VSH660 Tatlı Su Kültür Balıklarının Helnint Hastalıkları 3 0 0 3 6
VSH659 Tatlı Su Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 7
VSH659 Tatlı Su Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 0
VSH658. Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi 3 0 0 3 7
VSH659 Tatlı Su Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 6
VSH657. Balık Parazitlerinin Toplanmaı, Boyanması, Tanısı ve Saklanması 2 2 0 3 7
VSH616 Akvaryum Balıklarında Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH631 Moleküler İdentifikasyon ve Tiplendirme Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH637 Gıda ve Su Ürünleri Kaynaklı Patojenler 3 0 0 3 7.5
VSH647. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH606. Işık Mikroskopi- Preparat Hazırlama ve Boyama Teknikleri 2 2 0 3 7.5
VSH610 Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH640 Su Ürünleri İşletme Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH651 Et Bilimi 3 0 0 3 7.5
VSH656. Parazitolojik Tanı Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH602 Balıkların Anatomi ve Fizyolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH641. Balıklarda Yaş Tayini Yönetmeliği 2 2 0 3 7.5
VSH644 Su Kalitesi ve Kriterleri 3 0 0 3 7.5
VSH659 Tatlı Su Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH655 Genel Parazitoloji 2 2 0 3 7.5
VSH666 Akvaryum Balıklarının Protozoon Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH601. Akuatik Yaşam ve Çevre Etkisi 3 0 0 3 7.5
VSH614. Balıklarda Toksik ve Metabolik Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH617. Akvaryum Balıklarında Viral Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH634. Bakteri Genetiği 3 0 0 3 7.5
VSH635 Deniz Ürünleri Endüstri Türleri, Ürünler, İşletmesi ve Güvenlik 3 0 0 3 7.5
VSH615. Balıklarda Beslenme Hastalıkları Patolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH621. Tümörler 3 0 0 3 7.5
VSH626. Bakteriyel Hastalıkların Teşhis Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH645 Çevre ve Su Kirliliği 3 0 0 3 7.5
VSH661. Tatlı Su Kültür Balıklarının Artropod Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH673 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 0 3 7.5
VSH604. Balık Hastalıklarında Sistematik Muayene Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH619. Akvaryum Balıklarındaki Paraziter Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH639. Deniz Kirliliği Analiz Yöntemleri ve İlgili Uluslararası Sözleşmeler 3 0 0 3 7.5
VSH664. Deniz Kültür Balıklarının Artropod Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH665. Zoonoz Balık Parazitleri 2 2 0 3 7.5
VSH612. Balıklarda Mantar ve Mikotik Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH618. Akvaryum Balıklarındaki Mantar ve Mikotik Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH636 Deniz Ürünlerinin Kalitesi, Güvenliği ve Sağlık 3 0 0 3 7.5
VSH642. Kabuklular 3 0 0 3 7.5
VSH650. Su Ürünleri Muayene Metotları 2 2 0 3 7.5
VSH654. Parazitolojiye Giriş ve Temel Kavramlar 3 0 0 3 7.5
VSH603. Çipura ve Levrek Balığı Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
VSH648. Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 0 3 7.5
VSH607. İmmunopatoloji ve İleri Tanı Teknikleri 2 2 0 3 7.5
VSH609. Balık Hastalıkları Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH620 Diğer Sucul Canlıların Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH649. Gıda Kimyası 3 0 0 3 7.5
VSH662 Deniz Kültür Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH625. Bakteriyel Balık Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH667 Akvaryum Balıklarının Helmint Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH605. Balık Hastalıklarında Örnek Alma Saptama Teknikleri 2 2 0 3 7.5
VSH623. Nekropsi Uygulamaları 2 2 0 3 7.5
VSH628. Balıklarda Aşılama ve Aşılama Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH638 Deniz Ürünü Kaynaklı Toksinler ve Bu Toksinlerin Analiz Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH646. Su Ürünleri Yönetmeliği 3 0 0 3 7.5
VSH663 Deniz Kültür Balıklarının Helmint Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH668 Akvaryum Balıklarının Artropod Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH613. Balıklarda Paraziter Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH630. Mantarlar ve Mikotik Enfeksiyonlar 2 2 0 3 7.5
VSH632. Antibiyotiklere Dirençlilik 3 0 0 3 7.5
VSH611. Balıklarda Viral Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH669. Deniz Memelilerinin Parazitleri 2 2 0 3 7.5
VSH627. Balık İmmunolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH657. Balık Parazitlerinin Toplanmaı, Boyanması, Tanısı ve Saklanması 2 2 0 3 7.5
VSH660 Tatlı Su Kültür Balıklarının Helnint Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH633. Besiyerleri, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon 2 2 0 3 7.5
VSH643. Denizel Yumuşakçaları 3 0 0 3 7.5
VSH653 Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri 3 0 0 3 7.5
VSH658. Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi 3 0 0 3 7.5
VSH622. Histopatolojik Uygulamalar 1 4 0 3 7.5
VSH652 Su Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar 3 0 0 3 7.5
VSH608. Balıklarda Patofizyoloji ve Sistematik Patoloji 2 2 0 3 7.5
VSH629. Epidemiyoloji 3 0 0 3 7.5
VSH624 Genel Mikrobiyoloji-I 2 2 0 3 7.5


Dönem: 2 LUE-2 - Seçmeli Dersler yl
Ders Kodu Ders Adı T U L Kredi AKTS Ders Notları
VSH616 Akvaryum Balıklarında Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH601. Akuatik Yaşam ve Çevre Etkisi 3 0 0 3 7.5
VSH646. Su Ürünleri Yönetmeliği 3 0 0 3 7.5
VSH605. Balık Hastalıklarında Örnek Alma Saptama Teknikleri 2 2 0 3 7.5
VSH637 Gıda ve Su Ürünleri Kaynaklı Patojenler 3 0 0 3 7.5
VSH655 Genel Parazitoloji 2 2 0 3 7.5
VSH612. Balıklarda Mantar ve Mikotik Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH665. Zoonoz Balık Parazitleri 2 2 0 3 7.5
VSH662 Deniz Kültür Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH613. Balıklarda Paraziter Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH633. Besiyerleri, Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon 2 2 0 3 7.5
VSH614. Balıklarda Toksik ve Metabolik Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH619. Akvaryum Balıklarındaki Paraziter Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH620 Diğer Sucul Canlıların Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH628. Balıklarda Aşılama ve Aşılama Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH638 Deniz Ürünü Kaynaklı Toksinler ve Bu Toksinlerin Analiz Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH643. Denizel Yumuşakçaları 3 0 0 3 7.5
VSH644 Su Kalitesi ve Kriterleri 3 0 0 3 7.5
VSH603. Çipura ve Levrek Balığı Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
VSH610 Balıklarda Bakteriyel Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH615. Balıklarda Beslenme Hastalıkları Patolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH618. Akvaryum Balıklarındaki Mantar ve Mikotik Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH645 Çevre ve Su Kirliliği 3 0 0 3 7.5
VSH660 Tatlı Su Kültür Balıklarının Helnint Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH671. Balık Beslenme Prensipleri ve Beslenme Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH611. Balıklarda Viral Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH617. Akvaryum Balıklarında Viral Hastalıklar Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH623. Nekropsi Uygulamaları 2 2 0 3 7.5
VSH635 Deniz Ürünleri Endüstri Türleri, Ürünler, İşletmesi ve Güvenlik 3 0 0 3 7.5
VSH641. Balıklarda Yaş Tayini Yönetmeliği 2 2 0 3 7.5
VSH649. Gıda Kimyası 3 0 0 3 7.5
VSH673 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 0 3 7.5
VSH602 Balıkların Anatomi ve Fizyolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH608. Balıklarda Patofizyoloji ve Sistematik Patoloji 2 2 0 3 7.5
VSH630. Mantarlar ve Mikotik Enfeksiyonlar 2 2 0 3 7.5
VSH647. Balık Besleme ve Yem Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH606. Işık Mikroskopi- Preparat Hazırlama ve Boyama Teknikleri 2 2 0 3 7.5
VSH669. Deniz Memelilerinin Parazitleri 2 2 0 3 7.5
VSH632. Antibiyotiklere Dirençlilik 3 0 0 3 7.5
VSH648. Gıda Mikrobiyolojisi I 2 2 0 3 7.5
VSH657. Balık Parazitlerinin Toplanmaı, Boyanması, Tanısı ve Saklanması 2 2 0 3 7.5
VSH624 Genel Mikrobiyoloji-I 2 2 0 3 7.5
VSH661. Tatlı Su Kültür Balıklarının Artropod Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH666 Akvaryum Balıklarının Protozoon Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH604. Balık Hastalıklarında Sistematik Muayene Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH622. Histopatolojik Uygulamalar 1 4 0 3 7.5
VSH627. Balık İmmunolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH639. Deniz Kirliliği Analiz Yöntemleri ve İlgili Uluslararası Sözleşmeler 3 0 0 3 7.5
VSH651 Et Bilimi 3 0 0 3 7.5
VSH653 Su Ürünleri Teknolojisinde Kullanılan Katkı Maddeleri 3 0 0 3 7.5
VSH658. Balıkların Genel Parazitolojik Muayenesi 3 0 0 3 7.5
VSH667 Akvaryum Balıklarının Helmint Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH629. Epidemiyoloji 3 0 0 3 7.5
VSH631 Moleküler İdentifikasyon ve Tiplendirme Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH607. İmmunopatoloji ve İleri Tanı Teknikleri 2 2 0 3 7.5
VSH663 Deniz Kültür Balıklarının Helmint Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH668 Akvaryum Balıklarının Artropod Hastalıkları 2 2 0 3 7.5
VSH626. Bakteriyel Hastalıkların Teşhis Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
VSH634. Bakteri Genetiği 3 0 0 3 7.5
VSH659 Tatlı Su Balıklarının Protozoon Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH636 Deniz Ürünlerinin Kalitesi, Güvenliği ve Sağlık 3 0 0 3 7.5
VSH640 Su Ürünleri İşletme Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
VSH642. Kabuklular 3 0 0 3 7.5
VSH654. Parazitolojiye Giriş ve Temel Kavramlar 3 0 0 3 7.5
VSH621. Tümörler 3 0 0 3 7.5
VSH625. Bakteriyel Balık Hastalıkları 3 0 0 3 7.5
VSH609. Balık Hastalıkları Patolojisi 2 2 0 3 7.5
VSH650. Su Ürünleri Muayene Metotları 2 2 0 3 7.5
VSH652 Su Ürünlerinde Kalıntı ve Kontaminantlar 3 0 0 3 7.5
VSH656. Parazitolojik Tanı Yöntemleri 3 0 0 3 7.5
VSH664. Deniz Kültür Balıklarının Artropod Hastalıkları 3 0 0 3 7.5