Ders Notları

80% Complete (success)

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü - Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı Başkanlığı, Bahçe Bitkileri (Yüksek Lisans) (programId: 5080)

Müfredat

6474 - Bahçe Bitkileri YL-2023
Dönem: 1
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUE-1 Seçmeli Dersler yl Seçmeli 3 0 0 3 7.5


Dönem: 2
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUE-2 Seçmeli Dersler yl Seçmeli 3 0 0 3 7.5
LUESMN Seminer Zorunlu 0 0 0 0 0
LUEUA Uzmanık Alan Dersi Zorunlu 4 0 0 0 0


Dönem: 3
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUETZ Tez Zorunlu 0 1 0 0 30


Seçmeli Ders Grupları (SDG)

6474 - Bahçe Bitkileri YL-2023
Dönem: 1 LUE-1 - Seçmeli Dersler yl
Ders Kodu Ders Adı T U L Kredi AKTS Ders Notları
BAH654. Girişimcilik ve Yenilikçilik 3 0 0 3 7.5
BAH610 Bahçe Bitkilerinde Hasat-Tasnif ve Ambalajlama Esasları 3 0 0 3 7.5
BAH637 Organik Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
BAH603 Bahçe Bitkilerinin Biyolojik Esasları 3 0 0 3 7.5
BAH631 Subtropik İklim Meyve ve Türlerinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH606 Organik Bağcılık 2 2 0 3 7.5
BAH636 Meyve Seleksiyon Kriter Değerleri 2 0 0 2 7.5
BAH648 Kültürü Yapılan Vacciniumların Yetiştiriciliği 2 2 0 3 7.5
BAH612 Bitki Büyüme ve Gelişmesinin Kantitatif Analizleri 2 2 0 3 7.5
BAH617 Meyve Çeşit Bilimi 2 2 0 3 7.5
BAH619 Bahçe Bitkilerinin Döllenme Biyolojisi 2 2 0 3 7.5
BAH642 Üzümsü Meyveler Islahı 3 0 0 3 7.5
BAH608 Organik Sebze Tohum Üretimi 3 0 0 3 7.5
BAH632 Organik Süs Bitkileri 3 0 0 3 7.5
BAH634 Sebze Tohumu Muhafaza Teknikleri 2 2 0 3 7.5
BAH623 Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye Sistemleri 2 2 0 3 7.5
BAH628 Asma Fidanı Üretim Teknikleri 2 2 0 3 7.5
BAH652 Bağcılıkta Terbiye Sistemleri 3 0 0 3 7.5
BAH653 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 0 3 7.5
BAH656 Bahçe Ürünlerinde Bioaktif Bileşikler 3 0 0 3 7.5
BAH626 Asma Fizyolojisi 3 0 0 3 7.5
BAH635 Sebze Tohumculuğunda Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH615 Asmanın Biyolojisi 3 0 0 3 7.5
BAH633 Tohumluk Kontrol ve Sertifikasyonu 2 2 0 3 7.5
BAH644 Soğanlı Yumrulu ve Rizomlu Süs Bitkileri 2 2 0 3 7.5
BAH646 Dış Mekan Süs Bitkileri 2 2 0 3 7.5
BAH604 Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliğinin Fizyolojik Esasları 3 0 0 3 7.5
BAH657 Bitki Doku Kültürleri 2 2 0 3 7.5
BAH602 Yazlık Sebze Islahı 2 2 0 3 7.5
BAH605 Ilıman İklim Meyve Islahı 2 2 0 3 7.5
BAH655 Meyvecilikte Anaç-Kalem İlişkisi 3 0 0 3 7.5
BAH613 Organik Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
BAH621 Subtropik Meyve İslahı 2 2 0 3 7.5
BAH624 Mantar Yetiştirme Teknikleri 2 2 0 3 7.5
BAH625 Mantar Miseli Üretim Teknikleri 2 2 0 3 7.5
BAH622 Meyve Fidanı Üretiminde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH640 İleri Üzümsü Meyve Yetiştirme Tekniği 2 2 0 3 7.5
BAH649 Meyve Ağaçları Fizyolojisi 3 0 0 3 7.5
BAH651 Üzüm Çeşitleri(Sofralık,Şaraplık,Kurutmalık) 3 0 0 3 7.5
BAH601 Bahçe Ürünlerinde Soğutma ve Muhafaza Teknikleri 3 0 0 3 7.5
BAH616 Kışlık Sebzeler Islahı 2 2 0 3 7.5
BAH636. Meyve Seleksiyon Kriter Değerleri 3 0 0 3 7.5
BAH607 Örtüaltı Yetiştiriciliğinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH627 Bahçe Bitkilerinin Özel Ekolojik İstekleri 3 0 0 3 7.5
BAH645 Kesme Çiçek Yetiştirme Tekniği 2 2 0 3 7.5
BAH647 İç Mekan Süs Bitkileri 2 2 0 3 7.5
BAH609 Açıkta Sebze Yetiştiriciliğinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH611 Bağcılıkta Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH630 Sert ve Yumuşak Çekirdekli Meyve Türlerinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH620 Organik Mantar Üretimi 2 2 0 3 7.5
BAH618 Bahçe Bitkileri Laboratuvar Tekniği 2 2 0 3 7.5
BAH641 Üzümsü Meyve Türlerinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH643 Makro Mantar Teşhis Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
BAH614 Fotosentez Ekolojisi 3 0 0 3 7.5
BAH629 Sert Kabuklu Meyve ve Türlerinde Yeni Gelişimler 3 0 0 3 7.5
BAH639 Yumuşak ve Sert Çekirdekli Meyve Türlerinde Kullanılan Anaçlar 3 0 0 3 7.5
BAH638. Açıkta ve Örtüaltında Organik Sebze Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
BAH658 Topraksız Tarım 2 2 0 3 7.5
BAH623* Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye Sistemleri* 3 0 0 3 7.5


Dönem: 2 LUE-2 - Seçmeli Dersler yl
Ders Kodu Ders Adı T U L Kredi AKTS Ders Notları
BAH610 Bahçe Bitkilerinde Hasat-Tasnif ve Ambalajlama Esasları 3 0 0 3 7.5
BAH631 Subtropik İklim Meyve ve Türlerinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH606 Organik Bağcılık 2 2 0 3 7.5
BAH654. Girişimcilik ve Yenilikçilik 3 0 0 3 7.5
BAH603 Bahçe Bitkilerinin Biyolojik Esasları 3 0 0 3 7.5
BAH637 Organik Üzümsü Meyve Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
BAH648 Kültürü Yapılan Vacciniumların Yetiştiriciliği 2 2 0 3 7.5
BAH626 Asma Fizyolojisi 3 0 0 3 7.5
BAH634 Sebze Tohumu Muhafaza Teknikleri 2 2 0 3 7.5
BAH620 Organik Mantar Üretimi 2 2 0 3 7.5
BAH641 Üzümsü Meyve Türlerinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH643 Makro Mantar Teşhis Yöntemleri 2 2 0 3 7.5
BAH652 Bağcılıkta Terbiye Sistemleri 3 0 0 3 7.5
BAH602 Yazlık Sebze Islahı 2 2 0 3 7.5
BAH607 Örtüaltı Yetiştiriciliğinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH605 Ilıman İklim Meyve Islahı 2 2 0 3 7.5
BAH616 Kışlık Sebzeler Islahı 2 2 0 3 7.5
BAH633 Tohumluk Kontrol ve Sertifikasyonu 2 2 0 3 7.5
BAH636. Meyve Seleksiyon Kriter Değerleri 3 0 0 3 7.5
BAH614 Fotosentez Ekolojisi 3 0 0 3 7.5
BAH647 İç Mekan Süs Bitkileri 2 2 0 3 7.5
BAH604 Bahçe Bitkileri Yetiştiriciliğinin Fizyolojik Esasları 3 0 0 3 7.5
BAH619 Bahçe Bitkilerinin Döllenme Biyolojisi 2 2 0 3 7.5
BAH623 Meyve Ağaçlarında Budama ve Terbiye Sistemleri 2 2 0 3 7.5
BAH642 Üzümsü Meyveler Islahı 3 0 0 3 7.5
BAH651 Üzüm Çeşitleri(Sofralık,Şaraplık,Kurutmalık) 3 0 0 3 7.5
BAH601 Bahçe Ürünlerinde Soğutma ve Muhafaza Teknikleri 3 0 0 3 7.5
BAH608 Organik Sebze Tohum Üretimi 3 0 0 3 7.5
BAH632 Organik Süs Bitkileri 3 0 0 3 7.5
BAH649 Meyve Ağaçları Fizyolojisi 3 0 0 3 7.5
BAH609 Açıkta Sebze Yetiştiriciliğinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH646 Dış Mekan Süs Bitkileri 2 2 0 3 7.5
BAH612 Bitki Büyüme ve Gelişmesinin Kantitatif Analizleri 2 2 0 3 7.5
BAH627 Bahçe Bitkilerinin Özel Ekolojik İstekleri 3 0 0 3 7.5
BAH611 Bağcılıkta Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH655 Meyvecilikte Anaç-Kalem İlişkisi 3 0 0 3 7.5
BAH613 Organik Sert Kabuklu Meyve Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
BAH618 Bahçe Bitkileri Laboratuvar Tekniği 2 2 0 3 7.5
BAH638. Açıkta ve Örtüaltında Organik Sebze Yetiştiriciliği 3 0 0 3 7.5
BAH628 Asma Fidanı Üretim Teknikleri 2 2 0 3 7.5
BAH653 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 0 3 7.5
BAH624 Mantar Yetiştirme Teknikleri 2 2 0 3 7.5
BAH622 Meyve Fidanı Üretiminde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH658 Topraksız Tarım 2 2 0 3 7.5
BAH615 Asmanın Biyolojisi 3 0 0 3 7.5
BAH625 Mantar Miseli Üretim Teknikleri 2 2 0 3 7.5
BAH629 Sert Kabuklu Meyve ve Türlerinde Yeni Gelişimler 3 0 0 3 7.5
BAH639 Yumuşak ve Sert Çekirdekli Meyve Türlerinde Kullanılan Anaçlar 3 0 0 3 7.5
BAH644 Soğanlı Yumrulu ve Rizomlu Süs Bitkileri 2 2 0 3 7.5
BAH645 Kesme Çiçek Yetiştirme Tekniği 2 2 0 3 7.5
BAH635 Sebze Tohumculuğunda Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5
BAH640 İleri Üzümsü Meyve Yetiştirme Tekniği 2 2 0 3 7.5
BAH657 Bitki Doku Kültürleri 2 2 0 3 7.5
BAH617 Meyve Çeşit Bilimi 2 2 0 3 7.5
BAH656 Bahçe Ürünlerinde Bioaktif Bileşikler 3 0 0 3 7.5
BAH621 Subtropik Meyve İslahı 2 2 0 3 7.5
BAH630 Sert ve Yumuşak Çekirdekli Meyve Türlerinde Yeni Gelişmeler 3 0 0 3 7.5