Ders Notları

80% Complete (success)

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü - Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanlığı, Gıda Mühendisliği (Yüksek Lisans) (programId: 5101)

Müfredat

6437 - Gıda Mühendisliği yl-2023
Dönem: 1
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUE-1 Seçmeli Dersler yl Seçmeli 3 0 0 3 6


Dönem: 2
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUE-2 Seçmeli Dersler yl Seçmeli 3 0 0 3 6
LUESMN Seminer Zorunlu 0 0 0 0 0
LUEUA Uzmanık Alan Dersi Zorunlu 4 0 0 0 0


Dönem: 3
Ders Kodu Ders Adı Ders Tipi T U L Kredi AKTS Ders Notları
LUETZ Tez Zorunlu 0 1 0 0 30


Seçmeli Ders Grupları (SDG)

6437 - Gıda Mühendisliği yl-2023
Dönem: 1 LUE-1 - Seçmeli Dersler yl
Ders Kodu Ders Adı T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB630 Gıdaların Doğal Pigmentleri* 3 0 0 3 7
GMB602 Peynir Teknolojisi 2 2 0 3 7.5
GMB607.. İçme Sütü Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB627 Gıda Sanayiinde Mikrobiyolojik Enzimler 3 0 0 3 7.5
GMB639. Organik Gıda Üretimi 3 0 0 3 7.5
GMB629 Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite Kontrolu* 3 0 0 3 7.5
GMB641. Kalite Yönetim Sistemleri 3 0 0 3 7.5
GMB652 Gıda Endüstrisinde Minimum İşleme Teknolojileri 3 0 0 3 7.5
GMB632 Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB648 Zeytinyağı Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB651 Proje Hazırlama Teknikleri 3 0 0 3 7.5
GMB646 Gıda Mühendisliğinde Aktarım Olayları* 3 0 0 3 7.5
GMB614 Gıda Sanayinde Biyoteknolojik Uygulamalar 3 0 0 3 7.5
GMB617 Gıdalarda Biyokimyasal Değişmeler 3 0 0 3 7.5
GMB601. Gıda Mühendisliğinde Matematiksel Uygulamalar 3 0 0 3 7.5
GMB644 Lipid Kimyası 3 0 0 3 7.5
GMB623 Et Kimyası ve Biyokimyası* 3 0 0 3 7.5
GMB624. Gıdalarda Raf Ömrü 3 0 0 3 7.5
GMB626 Gıda Proteinleri 3 0 0 3 7.5
GMB650 Gıda Mühendisliğinde Deneysel Tasarım ve Analizleri* 3 0 0 3 7.5
GMB642 Gıda İşlemede Besinsel Kayıplar* 3 0 0 3 7.5
GMB643. Gıda Etiketleme 3 0 0 3 7.5
GMB610. Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB634 Ekmek Teknolojisi* 3 0 0 3 7.5
GMB637 Besin Öğesi İnteraksiyonları 3 0 0 3 7.5
GMB612. Enzimler Kimyası 3 0 0 3 7.5
GMB625. Kimyasal Mikrobiyoloji 3 0 0 3 7.5
GMB660 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 0 3 7.5
GMB662 Patent ve Patentleme Süreçleri 3 0 0 3 7.5
GMB611 Doğal Antioksidanlar 3 0 0 3 7.5
GMB619. Tahıl Kimyası 3 0 0 3 7.5
GMB633 Sert Buğday Ürünleri Teknolojisi* 3 0 0 3 7.5
GMB649 Bitkisel Gıdalarda Toksik Maddeler 3 0 0 3 7.5
GMB653 Dondurulmuş Gıdalar 3 0 0 3 7.5
GMB658 Gıda Mühendisliğinde Temel Laboratuvar Teknikleri 3 0 0 3 7.5
GMB663 Gıda Mühendisliğinde İnovasyon Yönetimi 3 0 0 3 7.5
GMB621 Su Ürünlerinde Kalite Kontrolü* 2 2 0 3 7.5
GMB622 Taze Et Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB606 Şarap Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB640. Gıda Güvenliği 3 0 0 3 7.5
GMB609. Gıdaların Soğukta Muhafazası 3 0 0 3 7.5
GMB628. Gıda Mikolojisi ve Mikotoksikolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB636. Tereyağı Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB604. Gıda Sanayinde Su 3 0 0 3 7.5
GMB605 Bira Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB616 Süt Endüstrisinde Organizasyon* 3 0 0 3 7.5
GMB618 İşlenmiş Gıdaların Reoloji 3 0 0 3 7.5
GMB620 Gıda Endüstrisinde Yeni İşleme Teknikleri* 3 0 0 3 7.5


Dönem: 2 LUE-2 - Seçmeli Dersler yl
Ders Kodu Ders Adı T U L Kredi AKTS Ders Notları
GMB608 Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi* 2 2 0 3 7.5
GMB601. Gıda Mühendisliğinde Matematiksel Uygulamalar 3 0 0 3 7.5
GMB606 Şarap Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB604. Gıda Sanayinde Su 3 0 0 3 7.5
GMB626 Gıda Proteinleri 3 0 0 3 7.5
GMB632 Yumuşak Buğday Ürünleri Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB663 Gıda Mühendisliğinde İnovasyon Yönetimi 3 0 0 3 7.5
GMB622 Taze Et Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB628. Gıda Mikolojisi ve Mikotoksikolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB660 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Etik 3 0 0 3 7.5
GMB617 Gıdalarda Biyokimyasal Değişmeler 3 0 0 3 7.5
GMB629 Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite Kontrolu* 3 0 0 3 7.5
GMB641. Kalite Yönetim Sistemleri 3 0 0 3 7.5
GMB643. Gıda Etiketleme 3 0 0 3 7.5
GMB621 Su Ürünlerinde Kalite Kontrolü* 2 2 0 3 7.5
GMB644 Lipid Kimyası 3 0 0 3 7.5
GMB616 Süt Endüstrisinde Organizasyon* 3 0 0 3 7.5
GMB605 Bira Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB630 Gıdaların Doğal Pigmentleri* 3 0 0 3 7.5
GMB634 Ekmek Teknolojisi* 3 0 0 3 7.5
GMB623 Et Kimyası ve Biyokimyası* 3 0 0 3 7.5
GMB640. Gıda Güvenliği 3 0 0 3 7.5
GMB649 Bitkisel Gıdalarda Toksik Maddeler 3 0 0 3 7.5
GMB607.. İçme Sütü Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB618 İşlenmiş Gıdaların Reoloji 3 0 0 3 7.5
GMB658 Gıda Mühendisliğinde Temel Laboratuvar Teknikleri 3 0 0 3 7.5
GMB609. Gıdaların Soğukta Muhafazası 3 0 0 3 7.5
GMB633 Sert Buğday Ürünleri Teknolojisi* 3 0 0 3 7.5
GMB646 Gıda Mühendisliğinde Aktarım Olayları* 3 0 0 3 7.5
GMB610. Hazır Yemek Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB651 Proje Hazırlama Teknikleri 3 0 0 3 7.5
GMB614 Gıda Sanayinde Biyoteknolojik Uygulamalar 3 0 0 3 7.5
GMB620 Gıda Endüstrisinde Yeni İşleme Teknikleri* 3 0 0 3 7.5
GMB648 Zeytinyağı Teknolojisi 3 0 0 3 7.5
GMB602 Peynir Teknolojisi 2 2 0 3 7.5
GMB619. Tahıl Kimyası 3 0 0 3 7.5
GMB650 Gıda Mühendisliğinde Deneysel Tasarım ve Analizleri* 3 0 0 3 7.5
GMB662 Patent ve Patentleme Süreçleri 3 0 0 3 7.5
GMB612. Enzimler Kimyası 3 0 0 3 7.5
GMB624. Gıdalarda Raf Ömrü 3 0 0 3 7.5
GMB639. Organik Gıda Üretimi 3 0 0 3 7.5
GMB642 Gıda İşlemede Besinsel Kayıplar* 3 0 0 3 7.5
GMB652 Gıda Endüstrisinde Minimum İşleme Teknolojileri 3 0 0 3 7.5
GMB611 Doğal Antioksidanlar 3 0 0 3 7.5
GMB653 Dondurulmuş Gıdalar 3 0 0 3 7.5